Web Tabanlı Photoshop; Photoshop Streaming Duyuruldu! - Haberler - indir.com

Web Tabanlı Photoshop; Photoshop Streaming Duyuruldu!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 59 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-30 00:00:00
Editör : Zafer YILMAZKARA
Kategori : Donanım

Google ve Adobe iki senedir üzerinde çalıştıkları web tabanlı Photoshop programı Photoshop Streaming'i nihayet duyurdu. Program Google Chromebook bilgisayarlarda ve Google Chrome tarayıcılarda kullanılabileceği gibi Photoshop'un tüm işlevlerini yerine getirebilecek.

Çalışma mantığı oldukça basit. Sanal makine mantığında çalışan Photoshop Streaming'i kullanmak için öncelikle Chrome Web Mağazası üzerinden programın indirilmesi gerekiyor.

Photoshop Streaming

Açıldığında ise program Photoshop CC 2014 masaüstü versiyonunu çalıştıran bir sunucuya bağlanıyor ve masaüstü versiyonunun arayüzü video olarak kayıt edilerek, tarayıcıya gönderiliyor. Sonrasında ise program üzerinde yaptığınız tüm hareketler sunucuya aktarılıyor.

Şimdilik sadece Google Drive ile uyumlu çalışan Photoshop Streaming, yakın bir zamanda diğer bulut depolama servislerini de destekleyecek. Şu an için yazdırma ile GPU gerektiren üç boyutlu fonksiyonları çalışmayan program sadece Windows işletim sistemini destekliyor.

En büyük avantajının herhangi bir Windows bilgisayarda Google Chrome üzerinden çalışabilmesi olan Photoshop Streaming, yüksek sistem özelliği bulunmayan bilgisayarlarda da kullanılabiliyor. Bu sayede daha fazla kullanıcı Photoshop'un sunduğu nimetlerden faydalanabiliyor.

Photoshop Streaming

Şimdilik test aşamasında olan ve 6 ay boyunca çeşitli eğitim kurumlarının kullanımına sunulan program, aşağıdaki özelliklere sahip bilgisayarlarda sorunsuz olarak çalışabilecek.

İşletim Sistemi: Windows 7 veya Windows 8

İşlemci: Pentium 4 veya üzeri

RAM: 512 MB

Disk Alanı: 350 MB

Eğer sizde Photoshop Streaming'i herkesten önce denemek istiyorsanız, programın Beta sürecine kayıt olmak için buraya tıklayabilirsiniz.





PAYLAŞ