Web Sitesine Masaüstü Kısayolu Nasıl Oluşturulur? - Haberler - indir.com

Web Sitesine Masaüstü Kısayolu Nasıl Oluşturulur?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 7 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-12-15 21:00:00
Editör : Nazlıhan Kılıç
Kategori : Donanım

Kısayol, bir dosyanın, programın veya websitesinin bağlantısıdır ve bir simge ile gösterilir. Bir kısayolu çift tıklattığınızda, ilgili dosya, program veya website açılır. Sık kullanılan dosyaları tek ve kolayca erişilebilen bir konumda (örneğin, bir klasör veya masaüstü) tutmak için en pratik yoldur.

Masaüstüne İnternet Kısayolu Oluşturma

Her kullanıcının gün içerisinde sık sık ziyaret ettiği, fotoğraf paylaştığı, haber okuduğu, e-posta gönderdiği, arkadaşlarıyla sohbet ettiği bir çok websitesi vardır. Gün içerisinde onlarca websitesine tarayıcı üzerinden adreslerini girerek bağlanıyoruz. Bu durumdan kurtulmak ve zaman kazanmak oldukça kolay. Masaüstümüze girmek istediğimiz websitesinin kısayolunu ekleyerek kolaylık sağlayabiliriz. Peki kullanıcılar masaüstünde her gün giriş yaptığı websitelerin kısayollarını nasıl ekleyebilir?

Bilindiği gibi hemen hemen bilgisayar kullanıcısı internete girerken Youtube, Twitter, Facebook, Instagram gibi sık sık kullanılan internet sayflarına giriş yapar ve bunu yaparken klasik yol olan tarayıcıyı açıp internet adresini yazmayı kullanır. Bunun yerine kendiniz masaüstünüze gireceğiniz websitesinin kısayolunu daha önceden belirleyerek gün içerisinde vakit kaybının önüne geçebilirsiniz.

Websitesinin kısayolunu oluşturmak için bilgisayarınızın masaüstüne sağ tıklayın ve Yeni kısmından > Kısayol yolunu izleyin. Karşınıza aşağıdaki pencere gelecektir.

Karşınıza gelen pencereye aşağıdaki gibi  websitesinin adresini yazın.

Ve ardından ileri yolunu izleyin. Sıradaki pencerede ise masaüstüne eklenirken 'hangi isim' ile eklenecek onu yazın ve ileri butonuna tıklayın.

Artık bu kısayol ile belirlediğiniz sayfaya giriş yaparken varsayılan tarayıcınız ile hızlı bir erişim sağlarsınız.

 





PAYLAŞ