Uluslararası Wild Card Özel Turnuvası Şampiyonu Beşiktaş! - Haberler - indir.com

Uluslararası Wild Card Özel Turnuvası Şampiyonu Beşiktaş!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 46 ''   Yayınlanma Zamanı : 2015-04-27 10:23:50
Editör : Zafer YILMAZKARA
Kategori : Oyun

Dünyanın farklı yerlerinden 7 bölge şampiyonunu liderlik mücadelesi için İstanbul'da ilk kez bir araya getiren Uluslararası Wild Card Özel Turnuvası finalinde rakibi Brezilyalı INTZ'yi 3-1 mağlup eden Beşiktaş eSpor Kulübü, şampiyonluk kupasının sahibi oldu.

Beşiktaş eSpor Kulübü, finalde rakibi Brezilyalı INTZ'yi 3-1 mağlup ederek Türkiye şampiyonluğunun ardından bu kez bölge şampiyonluğuna uzandı.

Bu yıl ilk kez Türkiye'de gerçekleştirilen League of Legends Uluslararası Wild Card Özel Turnuvası, 21-25 Nisan tarihleri arasında Türkiye, Japonya, Latin Amerika, Brezilya, Okyanusya, Bağımsız Devletler Topluluğu ve Uzakdoğu Asya bölge şampiyonları arasında heyecan verici bir liderlik mücadelesine sahne oldu.

Turnuvanın final maçı, 25 Nisan'da Maslak Volkswagen Arena'da görkemli bir eSpor şöleni eşliğinde gerçekleştirildi. Biletlerinin satışa çıkmasını takiben 2 gün içinde tükenen etkinlik, 5 binden fazla eSpor tutkununu bir araya getirdi.

Salon 5 Bin Seyircinin Tezahüratıyla Yıkıldı

Beşiktaş eSpor Kulübü, finalde Brezilyalı rakibiyle yaptığı ilk maçı kaybetmesine rağmen Volkswagen Arena'yı hınca hınç dolduran 5 binden fazla seyircinin coşkusunu arkasına alarak muhteşem bir çıkış yakaladı. Özellikle rakibi karşısında geriye düştüğü üçüncü maçı kaybetmek üzereyken seyircinin tezahüratıyla inanılmaz bir geri dönüşe imza atan Beşiktaş, ilk yenilginin ardından üst üste aldığı 3 galibiyetle turnuvada şampiyonluğunu ilan etti.

Beşiktaş'ın ünlü taraftar grubu Çarşı, Beşiktaş'ın diğer tüm maçlarında olduğu gibi eSpordaki mücadelesinde de takımını yalnız bırakmadı. Beşiktaş formalarıyla salonu dolduran Çarşı grubu taraftarı, futbolun benzersiz coşkusunu eSpora da yansıttı.

Milyonlar Ekran Başında Heyecana Ortak Oldu

Turnuva boyunca İngilizce, Portekizce, Japonca gibi pek çok dilde canlı anlatımla yayınlanan maçlar, 5 gün boyunca milyonları ekran başına çekti. Anlık olarak 200 bin kişinin izlediği Wild Card yayınlarını tüm dünyada toplam 3 milyondan fazla tekil kullanıcı takip etti.

Türkiye'de, internet üzerinde LoL TV'den canlı yayınlanan karşılaşmalar ve büyük final mücadelesi, spor yorumculuğunun başarılı isimleri arasında yer alan ve geçtiğimiz ay Riot Games ile anlaşan Kaan Kural'ın yorumlarıyla renklendi.

Sırada Dünya Liderliği Mücadelesi Var

League of Legends Uluslararası Wild Card Özel Turnuvası Şampiyonu Beşiktaş eSpor Kulübü, Mayıs ayında ABD'nin Florida eyaletinde Donald L. Tucker Civic Center'da gerçekleştirilecek olan 2015 Sezon Ortası Özel Turnuvası'na (MSI) katılacak. Böylece ABD, Çin ve Güney Kore gibi eSpora ev sahipliği yapan ülkelerin takımlarıyla aynı kategoride, bu kez küresel liderlik için mücadele edecek.





PAYLAŞ