Uber Uygulaması App Store'dan Kaldırılabilir! - Haberler - indir.com

Uber Uygulaması App Store'dan Kaldırılabilir!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 43 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-04-27 13:30:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Uygulama

Özel taksi şirketi olan Uber'in sorunları bitmek bilmiyor. New York Times tarafından yayınlanan bir habere göre, Uber'in iki yıl önce başının bir hayli fazla ağrığıdı ortaya çıktı. Öyle ki bu içeriğe göre Apple'ın CEO'su olan Tim Cook ve Uber CEO'su Travis Kalanick 2015 yılının başlarında bir araya geldi. Bu buluşma görüşmesinde Apple CEO'su Cook'un Uber CEO'sunu uygulamayı App Store'dan kaldırmak ile tehdit ettiği ortaya çıktı. Bu çatışma gerginliğin nedeni olarak ise Uber uygulamasının iOS'da gizlilik talimatlarını ihlal ettiği ve bunu gizlemeye çalıştığı belirtilmekte.

İddialara göre Uber uygulaması iPhone'ların parmak izlerini Apple'ın politikalarına aykırı bir şekilde kalıcı kimliklerle aldı. Bu sayede şirket sürücülerin sahte hesaplar ile bu hesaplar üzerinden sahte yolculuklar kabul edilmesinin önüne geçmeye çalıştı. Fakat bu kimliklerin Uber uygulaması silinse ve hatta telefon sıfırlansa bile hala varlığını koruması asıl sorunu oluşturdu diyebiliriz. Bu sebeplerden ötürü Uber sürücüleri dürüt davranmaya teşvik etse bile Apple'ın iOS için belirlemiş olduğu gizlilik koşulları çiğnenmiş oluyor. Bu sebepten ötürü Uber'nde bu işlemi gizlemesi Apple tarafını sinir etmişe benziyor.

Uber CEO'Su Travis Kalanick ise çalışanlarına Uber uygulamasının parmak izi kodunu Apple'ın genel merkezinden saklama emri verdiği belirtilmekte. Genel merkez tarafından fark edilmeyen bu durum Apple çalışanları tarafından fark edildi ve Tim Cook ile bu görüşme gerçekleşti. Uber'in ilginç bir çözümü olan bu durum her ne kadar şirketin işine yarasada Apple tarafından iOS marketlerden uygulamanın atılma söz konusu gündeme geldi. Bu sebepten ötürü Apple tarafından herhangi bir açıklama henüz gelmez iken, iOS App Store üzerinden uygulamanın kaldırılması durumunda Uber'in oldukça fazla yolcu kaybedeceğini söyleyebiliriz.





PAYLAŞ