Uber Türkiye Kullanıcı Sayısı 5 Kat Arttı - Haberler - indir.com

Uber Türkiye Kullanıcı Sayısı 5 Kat Arttı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 3 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-03-23 10:25:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Ülkemizde İstanbul ve bazı bölgelerde aktif olan Uber ile yerel taksiciler arasındaki polemik sürüyor. Karşılıklı kavga ve çatışmalar sonrasında taksi plaka fiyatları düşüşe geçerken Uber kullanıcıları ise 5 kat daha fazla artmış durumda. Satı taksi ile Uber kavgası sürerken bu durum Uber'e daha çok yaramışa benziyor. Sarı taksi şoförlerinin sergilemiş oldukları sert tavır pekte hoş karşılanmamışa benziyor. Sarı taksi şoförlerinin bu tavırları sonrasında vatandaşlarında bu taksilere tepki göstermek adına Uber'i daha çok tercih etmeye başladığını görüyoruz.

Kavga sürecinde Uber'ın indirilme sayısı 10 günde 5 kat artış gösterirken Uber kullanıcı sayısı ise 24 bin 500 seviyelerine yükselmiş durumda. Sarı taksi tarafında ise plaka fiyatlarının düştüğü belli oldu. Bu kavga öncesinde 1 milyon 680 TL seviyelerinde olan plaka fiyatları 200 bin TL'ye kadar düşüş yaşamış ve 1 milyon 500 bin TL seviyelerine inmiş durumda.

Normal şartlarda 5000 gibi bir Uber kullanıcı sayısı bulunuyordu ancak 25 bin seviyelerine kadar gelmiş durumda. Sarı taksi polemiğinin Uber için yaradığını söyleyebiliriz. İki taraf arasındaki şiddetin bir an önce biterek olayların normale dönmesini temenni ediyoruz.





PAYLAŞ