Uber sürücüleri ne kadar kazanıyor? - Haberler - indir.com

Uber sürücüleri ne kadar kazanıyor?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 48 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-03-07 11:00:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Akıllı Telefonlar

Bir akıllı telefon uygulaması olan Uber, telefona yüklendikten sonra kullanıcılara gidecekleri yerlere kadar eşlik edecek ulaşım aracını tespit etme, bulma, çağırma, fiyatını ve güzergahını belirleme hizmeti vermektedir. Kullanıcı gideceği yere taksi, lüks araç, tekne ya da herhangi bir araç ile gitme seçeneklerine sahip olabiliyor. Bu sistem Türkiye'de dahil dünyanın birçok ülkesinde kullanılıyor. Dünya çapında yaygın olarak kullanılan Uber uygulamasında, kullanıcılara hizmet veren sürücülerin ne kadar kazandığı, araştırmalar sonucunda açıklandı.

Uber ile ilgili araştırma yapan Stanford Üniversitesi Uber çalışanlarının üzerinde yaptığı araştırmalar ile ilginç verilere ulaştı. ABD' den bin 100 Uber ve Lyft sürücüsü üzerinde yapılan çalışmaya göre sürücülerin ortalama saatlik kazançlarının 3,37 dolar civarında olduğu verisine ulaşıldı. Araştırmada, kazançla birlikte yapılan harcamalar da hesaplandığında Uber ve Lyft sürücülerinin %74' ü asgari ücretten daha az kazandığı ortaya çıktı. Ortaya çıkan verilere göre araştırma içerisinde yer alan sürücülerin neredeyse yarısının vergiler ve harcamalar ile birlikte hesaplandığında zarar ettikleri belirtiliyor.

Uber

Stranford Üniversitesi araştırmacılarından Stephen Zoepf, Guardian Gazetesi'ne konu ile ilgili yaptığı açıklamalarda  "Bu şirketler para kaybediyor. Bu nedenle sürücüler de çok düşük ücretler karşılığında çalışmak zorunda kalıyor." dedi. Araştırmanın medyada yer almasıyla şirketin Medium sayfasından açıklama yayınlayan Uber Baş Ekonomisti Jonathan Hall, araştırmada yer alan metodun hatalı olduğunu ifade edip bilgilerin gerçeği yansıtmadığını iddia etti. Ayrıca açıklamanın devamında şirketi araştıran  Stanford ve Princeton üniverininin daha önceden yapmış olduğu araştırmalarda sürücülerin saatlik 19-21 dolar arasında kazandıklarının belirlendiğini ifade etti.





PAYLAŞ