Twitter'a Yeni 69 Emoji Geliyor - Haberler - indir.com

Twitter'a Yeni 69 Emoji Geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 28 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-05-26 11:45:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Sosyal medya platformlarından olan Instagram ve Facebook son zamanlarda yeni güncellemeler alarak yeni yetenekler kazanmasının ardından Twitter cephesinden yeni bir haber geldi. Twitter'ın emoji kütüphanesi olan 'Emoji 5.0' yeni simgeler ve emojiler getirerek kütüphanesini genişletmeye hazırlanıyor. Söz konusu bu yenilik duyurusunu tasarımcı olan Brian Haggerty tarafından gerçekleştirildi. Güncelleme henüz tüm kullanıcılara verilmiş olmasada bir kısım kitle tarafından test edilmeye başlandığı ifade ediliyor.

Mikro blog servisine ait iOS, Mac ve Android Nougat uygulamalarında bu yeni emojileri kullanabilmek için henüz belli bir zaman gerekiyor. Yeni emojileri merak eden ve görmek isteyen kullanıcılar ise sadece Twitter.com üzerinden görebilecekler. Bu yeni güncelleme ile gelen emojiler farklı cinsiyetler, ten renkleri ve kapsamlı emoji seçeneklerinide beraberinde getiriyor. Bu güncellemeyle beraber mikro blog'a uygun olarak gözüken üç emoji de beraber geliyor. Ağzını kapatarak kıkırdayan emoji, kaş kaldıran emoj, ve 'sus işareti' yapan emojiler yeni güncelleme ile mikro blog servisinde de kullanılabilecek.

Başlıca emojilerden bahsettik, güncellemeyle beraber Twitter'ın varolan emoji kütüphanesine 69 yeni seçenek daha eklenecek. Emoji 5.0 ile gelecek olan bu yeniliklerin çoğunluk kısmının Unicode 10.0 güncellemesi ile bağlantılı olduğu ifade ediliyor. Şuan için üreticiler ve işletim sistemleri bu güncellemeleri desteklemiyor. Ancak 2017 sonu itibariyle yeni emoji seçeneklerinin her platformda ve her işletim sisteminde gözükebilmesi bekleniyor. Emoji çeşitliliği noktasında iyi bir adım atan Twitter'a karşılık olarak rakip platformlar nasıl bir hamlede bulunacak göreceğiz.




İlgili uygulamalar

PAYLAŞ