Twitter sahte haber botlarını engelleyecek - Haberler - indir.com

Twitter sahte haber botlarını engelleyecek

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 21 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-02-23 10:00:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Sosyal medya sitelerinin yalan haberler ile mücadele noktasında birçok yeni geliştirilmiş hamlelerini görmeye devam ediyoruz. Şimdi ise Twitter cephesinden yalan haberleri yaymak için kullanılan yöntemleri engellemek adına önemli hazı özelliklerini devreye sokuyor. Diğer yandan artık Twitter'da kullanıcılar tarafından kullanılan yazılımlar ile retweet ve beğenme gibi yapılan işlemlerin önüne geçileceği belirtiliyor. Söz konusu yalan haberleri yaymak adına ve gündemi meşgul etmek için kullanılan Twitter botlarının Rusya bağlantılı olduğu düşünülüyor.

Yeni düzenleme ile beraber bu haberlerin yayılma süresi yavaşlatılacak ve daha kontrol altına alınabilir bir hal alacak. Ayrıca üçüncü parti yazılım veya web sitesi olarak birçok çeşidi yer alan tweet beğenisi ve retweet gibi işlemlerin yeni güvenlik yazılımları ile önüne geçilmesi hedefleniyor. Bir süre önce yalan haberler noktasında hem Twitter hemde Facebook gibi diğer sosyal medya platformları hükümetler tarafından propaganda ve yalan haberlerin yayılması ile alakalı suçlanmışlardı.

Özellikle 2016'daki ABD Başkanlık Seçimi'nde bu durumun bir hayli yoğun şekilde yaşandığı ifade ediliyor. Twitter politikalar ekibinden olan Yoel Roth ise yeni gelecek kısıtlamaların bilgi kalitesini arttırması olduğu belirtiliyor. Bu kapsamda Twitter'da artık daha az yalan haber içerikleri ve kullanılan üçüncü parti beğeni işlemlerine yeni önlemler göreceğiz.





PAYLAŞ