Twitter, Moments özelliğini geliştirdi - Haberler - indir.com

Twitter, Moments özelliğini geliştirdi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 22 ''   Yayınlanma Zamanı : 2016-12-06 13:11:35
Editör : İsmail Emrah Demirayak
Kategori : Donanım

Son zamanların en çok kullanılan sosyal paylaşım ağı olan Twitter kullanıcılarına pek çok yenilik sunuyor. 140 karakterle insanların duygu ve düşüncelerini özgürce ifade edebildikleri ve güncemdeki gelişmeleri takip edebildikleri platform olan Twitter kullanıcı sayısını artırmak için çeşitli yeniliklere gidiyor. Rakibi olan sosyal platformlar Snapchat ve Instagram'daki hikâyeler videosu gibi, Twitter kullanıcılarının beğendikleri tweetlerdeki görsellerden veya tamamen metin odaklı, kendilerine ait küçük moments videolarını yaratabiliyorlardı. Ama Twitter'ın yayınladığı moments özelliği sadece masa üstü kullanıcıları için geçerliydi. Marka şimdilerde bu özelliği akıllı telefon kullanıcıları için de aktifleştirdi. Mobil platform üzerinden rahatlıkla moments uygulamasını kullanabileceksiniz. Haberle ilgili detayları merak ediyorsanız, yazımızda bulabilirsiniz.

Mobil platforma Moments uygulaması

Dünya çapında en çok kullanılan sosyal paylaşım ağı olan Twitter masaüstü kullanıcılarına sunduğu Moments özelliğini artık mobil platforma da sunuyor. Mobil platform kullanıcıları ekran üzerinde birkaç yere dokunarak Moments videolarını kolaylıkla oluşturabileceklerdir. Moments uygulamasını kullanmak için mobil platform artık küçük kesmebiçme, metin ekleme özelliklerine de sahip oluyorlar. Mobil platformda yer alan Moments uygulaması yeni bir sekme özelinde standart menü diziliminin arasında yer alıyor. Moments'in aynı beğeniye alma ve favoriye alma işlemi gibi kendine has bir sayfası bulunuyor. Buraya tıkladıktan sonra anlar sayfasına yönlendiriliyorsunuz ve 'yeni an oluştur' butonu ile işlem yapabiliyorsunuz. Moments özelliğini daha önce kullanmadığınız için seçeneğin altında 0 rakamını görürsünüz. Ama Twitter hesabınız kapalıysa ve kilitli olarak kullanıyorsanız Moments özelliğini kullanamazsınız.

Uygulamada herkese açık olmayan hesaplar daha sonra paylaşılmak adına An taslağı oluşturabilir. An taslağı oluşturmak istemiyorsanız, ilgi duyduğunuz bir terimi, gönderiler üzerinde ara kısmında aratabilirsiniz. Kendi an listenizi oluşturmak için isterseniz kendi gönderileriniz aratabilirsiniz isterseniz beğendiğiniz gönderileri sıralayabilirsiniz. Böylece an listenizi oluşturmuş olursunuz. Moments özelliğini daha da geliştiren Twitter 'da liste oluşturmak için arama kısmında istediğiniz gönderileri sağ üstte yer alan tik işaretiyle seçebilir ve seçimleriniz bittikten sora listenizin otomatik olarak hazırlandığına tanıklık edersiniz. Listenize kapak seçmek istiyorsanız, sadece eklediğiniz Tweetlerden seçim yapabilirsiniz. Anınız fotoğrafsız tweetlerden oluşuyorsa kapak fotoğrafınızı eklemeniz yeterli olacaktır.

 
 

 





PAYLAŞ