Twitter Canlı Yayın Yapma Alternatifleri Geliyor - Haberler - indir.com

Twitter Canlı Yayın Yapma Alternatifleri Geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 45 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-03-23 12:35:34
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Popüler sosyal medya sitelerinden biri olan Twitter'a uzun bir süre önce Periscope kapsamında canlı yayın yapma özelliği gelmişti. Bu canlı yayın yapma özelliğinin ardından rakipleri Facebook, Instagram gibi platformlarda birbir canlı yayın özelliğini hanelerine kazandırdılar. Şimdi ise Twitter canlı yayın yapmak isteyen kullanıcılar için yeni bir alternatif sunmaya hazırlanıyor. Yeni bir API ile çeşitli seçenekler sunacak olan Twitter, bu API ile beraber Periscope üzerinden yapılan canlı yayınların yollarının sayılarını arttırmayı hedefliyor. Firma ilk olarak buna benzer bir özelliği geçtiğimiz Ekim ayı içerisinde bir kitle kullanıcı için aktif etmişti.

Şimdi ise Periscope Producer isimli yeni bir API ile geliştiriciler ve firmalar, standart Twitter ve Peroscope üzerinden haricinde normal kullanıcılarında başka uygulama ve kameralar üzerinden canlı yayın başlatılabilmesine olanak sağlanacak. Twitter şimdiden bu durum için geliştiriciler tarafından yapılan başvuruları kabul etmeye başladılar. Twitter tarafından yapılan açıklamaya göre Periscope Produce API'sı şuan için dört iş ortağı tarafından kullanılıyor. Telestream, Wirecast, Switchboard Cloud ve Teradek bu sayede daha profesyonel video oluşturma çözümleride yaratmış oluyor.

Geçtiğimiz aralık ayında Periscope'a kazandırılan 360 derece canlı yayın yapma özelliği, şirketin Insta360 Air kamera entegrasyonu sayesinde bu özelliği hayata geçirdiği biliniyordu. Twitter'ın bu yeni API ve özelliği ile piyasadaki diğer 360 derece kameralarında destek sağlaması bekleniyor. Twitter sosyal medya piyasasında ilk canlı yayın özelliğini getirerek rakiplerine büyük bir fark açmıştı. Ancak Twitter'ın entegrasyon yavaşlığından dolayı Facebook Live özelliğinin hızlı çıkışı ve zirveye yerleşmesine sebebiyet vermişti. Facebook'un daha önce açıkladığı farklı kameralar ile canlı yayın yapma özelliği ardından Twitter'ın bu yeni API ile cevap verdiği düşünülüyor.





PAYLAŞ