Twitter Arama Sonuçlarında İyileştirme Yapacak - Haberler - indir.com

Twitter Arama Sonuçlarında İyileştirme Yapacak

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 57 ''   Yayınlanma Zamanı : 2016-12-22 23:46:09
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Twitter bu yıl kullanıcılarının zaman tünelindeki içeriklerini ters kronoloji algoritması yaparak göstermişti ve alaka düzeyi yüksek içerikler ön plana çıkmıştı. Firma şimdi bu taktiği arama sonuçlarınında da yaparak çıkan arama sonuçlarını aranan kelimenin alaka düzeyine göre sıralayacak. Buda daha üst seviye ve gelişmiş bir arama deneyimini kullanıcılara kazandırıyor. Twitter'ın arama kalitesi ekibinde çalışan kıdemli yazılım mühendisi olan Lisa Huang bu değişikliğin detaylarını ve nedenini açıkladı.

Yapılan açıklamada hızlı bir şekilde değişen gündem ile güncel zamanda yapılan aramanın sonuçlarında gerçekte istenilen tweetlerin ortaya çıkmadığı belirtildi. Arama sonrasında hangi tür tweetlerin çıkmasını belirlemek için birçok çeşitli testler yapıldı. Yapılan alakalı tweet sonucu çalışmasında otomatik öğrenme teknolojiside rol oynadı. Yani kullanıcılar hangi tweetlere yada paylaşımlara tıklarsa Twitter'da ona göre alakalı konu gösterimi yapabilecek. Bu durumu ise yazılım mühendisi Huang, 'Bir kişinin Twitter'daki hareketleri, alakalı bilginin belirlenmesi konusunda çok değerli bir kaynak niteliği taşıyor.' cümlesiyle belirtiyor.

Twitter, kullanıcıların kullanım sıklığını baz alarak, hanesinde hangi tweetler ile etkileşime girdiği ve hangi tweetleri zaman tünelinde gördüğü gibi bilgilere sahip. Durum böyle olunca Huang, otomatik öğrenme modellerini bu bilgiler baz alınarak eğitebildiklerini belirtiyor. Bu durumla beraber tweetler ile nasıl etkileşime girileceği belirtiliyor ve ilgili tweetler kullanıcıların zaman tüneline etkileşim yüzdesine göre sıralanacak. Bütün bunlar baz alınarak yapılan arama sonuçlarıda tweet'in fazla retweet görmesi kullanıcıların ilgisinin göreceği düşünülerek sonuçlar listelenecek. Diğer sosyal medya sitelerinin hanelerine yeni özellik getirmesi ve özellikle Facebook'un live yayınları ile oldukça popülerleşmesi sonrasında, Twitter'ın arama sonuçlarını iyileştirerek bir karşı adım attığı düşünülüyor. Bakalım ilerleyen zamanlarda kullanıcı deneyimleri için hangi yenilikler ve iyileştirmeler yapılacak göreceğiz.





PAYLAŞ