Twitter 7 Gün 24 Saat Yayın Yapma Özelliği Sunacak - Haberler - indir.com

Twitter 7 Gün 24 Saat Yayın Yapma Özelliği Sunacak

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 38 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-04-28 15:10:11
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

İnternet ortamında son zamanlarda canlı yayın yapma özellikleri bir hayli genişlemeye ve gelişmeye başladı. Özellikle sosyal medya uygulamalarının birbir canlı yayın yapma özelliğine kavuşması, bu durumun artmasına sebebiyet verdi. Bu yüzden canlı yayın imkanı sunan YouTube, Twitter ve Facebook gibi geliştiricilerde canlı yayın özelliklerine önem vererek kullanıcıya en iyi deneyimi sunmaya çalışıyorlar. Twitter ise bu gelişim noktasında büyük bir adım atarak kullanıcılara tıpkı bir televizyon gibi 7 gün 24 saat canlı yayın yapma özelliği sunmak için yoğun çalışmalar gerçekleştiriyor.

Twitter'ın CFO'su ve COO'su olan Anthony Noto tarafından belirtilene göre Twitter'ın internet ortamında canlı yayın yapma anlamında farklı bir fikri bulunuyor. Söz konusu bu düşünceye göre Twitter üzerinde 24 saat boyunca canlı yayın yapma dönemlerinin başlayacağı ifade ediliyor. Ayrıca Noto, yazılı anlamda insanların iletişim kurma ve dünya ile alakalı bilgiler edinme noktasında Twitter'ın öncelik olarak tercih edilen bir platform olduğunu belirtiyor. Canlı yayınlarda daha fazla tercih edilen bir ağ olan bu platforma yeni özellikler kazandırarak kullanım yoğunluğuda arttırılacak.

Yakın zamanda sunulması beklenen bu yeni özellik ile beraber canlı yayınlar gün boyunca kesintisiz bir şekilde devam edilebilecek. Bu sebeple kullanıcı gün içinde yayına uğrayıp daha sonra çıkabilecek. Eğer bir içerik üreticisi ise saatler sürecek olan bu yayın ile gelir anlamınada geliyor. Bu yayınlar esnasında 15-30 saniye arası geçilemeyen bir reklam olabileceğide ifade edilmekte. Bakalım Twitter'ın bu hamlesi piyasada nasıl karşılanacak göreceğiz. Yakın zamanda gerçekleşecek olan testler sonrasında bu özelliğin bir süre sonra herkeze verilmesi hedefleniyor.





PAYLAŞ