Twitter 2016'da En Çok Konuşulanları Açıkladı - Haberler - indir.com

Twitter 2016'da En Çok Konuşulanları Açıkladı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 59 ''   Yayınlanma Zamanı : 2016-12-07 11:22:59
Editör : İsmail Emrah Demirayak
Kategori : Donanım

2016'nın son ayı Aralık ayına girmemiz ile beraber büyük şirketler ve sosyal medya siteleri 2016 yılına dair veri raporlarını açıklamaya devam ediyorlar. En çok kullanılan platformlardan biri olan Twitter, 2016'da ülkemizde en çok konuşulan olayları ve durumları detaylıca sıraladı. Açıklanan verilere göre ülkemizde en popüler konu futbol oldu. Dakikada en çok atılan tweet konusu futbol maçları üzerine yapıldı.

İlk olarak 13 Ağustos 2016 tarihinde oynanan Beşiktaş ' Galatasaray Süper kupa final karşılaşması dakikada atılan en çok tweetinde ana maddesi oldu. Konya'da gerçekleşen maç futbolseverlerin en çok tweet attığı an oldu. Penaltılar ile noktalanan oyunda ise kupanın sahibi Galatasaray olmuştu. Beşiktaş ' Galatasaray final maçı arkasında ise en çok tweet atılan bir diğer maç ise Türkiye ' Çek Cumhuriyeti ile oynanan Euro 2016 grup maçı oldu. Atılan tweetler ile değerlendirilen maç ikinci sırada yer buldu.

Yine popüler olarak futbol konuşulan ülkemizde en çok tweet atılan üçüncü konu ise Galatasaray ' Fenerbahçe arasında geçen Ziraat Türkiye Kupası final maçı oldu. 2016 yılı içerisinde futbol noktasında konuşulan popüler konular bunlar olurken, TV programlarıda Türk Twitter kullanıcıları arasında en çok konuşulanlardan biri oldu. Ülkemizde oldukça popüler olan Poyraz Karayer dizisi en çok konuşulan dizi olurken arkasında ise, Survivor, Beyaz Show, Game of Thrones ve O Ses Türkiye programları takip etti.

Yine 2016 yılında en çok konuşulan sanatçı ise 2012 yılında hayatını kaybeden Neşet Ertaş oldu. Türk halk müziği sanatçısı olan Neşet Ertaş'ı ise Barış Manço takip etti. En çok konuşulan ilk 5 sanatçı arasında ise Kazım Koyuncu, Müslüm Gürses ve Aşık Veysel oldu. Global'e bakarsak ise Dünyada ise gündem konu ise Rio 2016 Olimpiyatları oldu. Hemen ardına ikinci sırada ise ABD başkanlık seçimleri en çok konuşulan konulardan biri oldu. Global sıralaması ise şu şekilde; Euro 2016, Oscars, Brexit, Black Lives Matter, Donald Trump, RIP (Huzur içinde yatsın) ve Game of Thrones.

 





PAYLAŞ