Twitter 1 milyon terör hesabını kapattı - Haberler - indir.com

Twitter 1 milyon terör hesabını kapattı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 8 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-04-06 13:15:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Sosyal Medya

Sosyal medya platformları terör paylaşım ve içeriklere sahip olan hesaplar ile savaşmaya devam ediyorlar. Twitter cephesinden gelen açıklama ile 2015 ile 2017 yılları arasında terör yandaşı olan ve progpaganda gerçekleştiren 1 milyon 143 bin hesabın kapatıldığı belirtildi. Sosyal medya platformunda özgür bir paylaşım mecrası yer aldığı için çeşitli amaçlar ile de kullanılabiliyor. Bu noktada yasal olmayan içeriklerin paylaşımı ve bunlar üzerinden propaganda yapılması da engellenmesi gerekenler arasında yer alıyor.

Sosyal medya platformlarının bu noktalara özel önlemleri yer alsada Twitter cephesinden gelen bilgiler ile 2 yıl içerisinde 1 milyon 143 bin terör propagandası gerçekleştiren hesabın kapatıldığı açıklandı. Düzenli olarak yayınlanmaya devam edilen Twitter Şeffaflık Raporu'na göre 1 Temmuz 2017 ile 31 Aralık 2017 tarihleri arasında 1 milyon 143 bin hesabın tamamen kapatıldığı ifade edildi. Kullanıcıların herhangi bir twitter mesajı sonrasında hesabın yüzde 74'lük kısmının askıya alındığı belirtiliyor.

Terörizm ve propagandayı engellemek adına Twitter'ın uzun süredir çalışmalarını sürdürdüğü biliniyor. Ayrıca devletler tarafından Twitter'a sunulan hesap dondurma talepleride bu şeffaflık raporlarında belirtiliyor. Ülke bazında gelen talepler kategoriler halinde listelenerek yayınlanıyor.





PAYLAŞ