Türkiye'deki 4 Freelancer Tipi! - Haberler - indir.com

Türkiye'deki 4 Freelancer Tipi!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 46 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-12-07 12:50:00
Editör : Ercan Kızılkoca
Kategori : İnceleme

Her zaman freelance çalışanlar;

Bir şirket bünyesinde çalışmayı kabul etmemiş olan ve her süre freelance çalışanlar; alan kişi memnuniyeti ve sadakati ile sağlayarak freelance çalışmalarını düzene oturtmuş, başarılı bir portfolyo oluşturmuş, geliri bir firmaya bağlı çalışarak kazanacağından çok daha çok olan, şirket kurallarına göre (kapalı ofis, ekip giysi giyme zorunluluğu, belirli çalışma saatleri vb.) hayatını idame ettirmekten memnun olmayan, freelance çalışmayı yaşam biçimi olarak benimsemiş kişilerden oluşuyor.

Ek gelir elde etmek için çalışan freelancer;

Bu grubu; tam zamanlı maaşlı bir işte çalışıp ek iş olarak serbest çalışmalar yaparak, maaşlarına destekte bulunanlar oluşturuyor. Aylık kazancının ne kadar olacağını bilerek planlamalarını buna gore yapmak isteyen, risk almaktan hoşlanmayan, sabit bir geliri olması sebebiyle kendini güvende hisseden ve gerek duyduğunda ek çalışmalar yaparak gelirini arttırmaktan keyif alanlar bu grupta içeriyor ve kendilerine uygun olan vakit diliminde, çalıştıkları firmaya ilişkin işlerden arta kalan zamanlarını, öğle molalarını, akşam saatlerini veya hafta sonlarını değerlendirerek ek gelir elde ediyor.

Çoğunlukla freelance çalışanlar;

Genellikle freelance olarak çalışıp, maddi anlamda ihtiyaç duyulan zamanlarda da yarım gün şeklinde kısa sürelerle maaşlı çalışarak maddi destek sağlayanlar bu grubu oluşturuyor.

Bazen tam zamanlı maaşlı yada kimi zaman freelance çalışanlar;

İsteklerine, maddi durumlarına veya aile yaşantılarına bakılırsa kimi zaman tam gün maaşlı, kimi zaman sadece freelance çalışmayı seçenler bu grubu oluşturuyor. Bazı çalışanlar tekdüze giden, monotonlaşan iş yaşamından sıkılıp dönem dönem değişiklik yapmak isteyebiliyor, kimi çalışanlar olur da koşullar sebebi ile bu şekilde çalışmaya yöneliyor.

 

 





PAYLAŞ