Türkiye Sosyal Medya İstatistikleri Dikkat Çekiyor - Haberler - indir.com

Türkiye Sosyal Medya İstatistikleri Dikkat Çekiyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 11 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-03-20 14:40:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Sosyal medya devi Facebook bazı yeni kullanıcı istatistiklerini yayınladı. Buna göre 15 milyon nüfusa sahip olan İstanbul'da 14 milyon Facebook hesabı olduğu ortaya çıktı. Bu noktada İstanbul bu Facebook hesabı ile dünya beşincisi konumunda yer alıyor. Diğer yandan ülkemiz Instagram'da nüfus/kullanıcı sayısı oranına göre dünya ikincisi konumunda bulunuyor. İngiltere'de yer alan global sosyal medya ajans şirketi olan We Are Social tarafından 2018 yılı araştırmaları yayınlandı. 81 Milyon nüfuslu ülkemiz için 54 milyon 330 bin kişinin aktif internet kullandığı belirtiliyor.

Bu büyük kitlenin yüzde 84'lük kısmı internete her gün düzenli giriş sağlıyor ve mobil, tablet, PC gibi cihazlar ile ortalama 7 saat internet gezintisi gerçekleştiriyor. En çok tercih edilen alanlar ise sosyal medya olurken bu kapsamda ülkemizde 51 milyon Facebook ve 33 milyon Instagram hesabı yer alıyor. Facebook kullanıcı sayısı noktasında ilk üç sırada Hindistan 250 milyon, İngiltere 230 milyon ve Brezilya 130 milyon rakamları ile bulunuyorlar. Ülkemiz ise 51 milyon kullanıcı rakamı ile 8.sırada yer alıyor.

Şehirler tarafında ise 14 milyon kullanıcı sayısı ile İstanbul, Meksika ve Filipinler beşinci sırada bulunuyor. Bir diğer bilgiye göre Instagram'da ülkemiz yüzde 41'lik nüfus/kullanıcı sayısı oranına sahip durumda. ABD 110 milyon ile zirvede yer alıyor.





PAYLAŞ