Türkiye, Dünyada Mobil Ticaret'te 3'ncü Sırada! (infografik) - Haberler - indir.com

Türkiye, Dünyada Mobil Ticaret'te 3'ncü Sırada! (infografik)

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 49 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-30 00:00:00
Editör : Zafer YILMAZKARA
Kategori : Akıllı Telefonlar

Monitise tarafından paylaşılan bir infografik, Türkiye'nin mobil ticaret devriminde tüm dünyada Çin ve Birleşik Arap Emirlikleri ile birlikte ilk üçe girdiğini ortaya çıkarıyor. İnfografik ayrıca 'eTicaret'in 'mTicaret'e dönüşme hızını da gösteriyor.

Mobil teknoloji alanında lider olan şirketlerden Monitise, mTicaret'te farklılaşmak ve büyümek isteyen markaların mobil teknolojilere yaptıkları yatırımları daha da arttırmaları gerektiğini belirtiyor.

Monitise MEA CEO'su Fatih İşbecer, ''Tüm dünyada eTicaret trafiğinin büyük oranlarda mobil platformlara kaydığını biz de gözlemliyoruz'' diyor. eBay ve Amazon gibi dev eTicaret firmalarının, mTicaret devrimini benimsediklerinin altını çizen İşbecer, ''Dünyanın büyük firmalarının yaşadığı bu dönüşüm herkese örnek olmalı. mTicaret'in eTicaret'i üçe katladığını görüyoruz. Mobil platformda yer almayan ya da mobil platformun kendine özgü gerekliliklerini yerine getiremeyen markalar yok olmaya yüz tutabilir'' diye ekliyor.

Mobil ticaretteki yıllık büyüme hızının eTicaret'in büyüme hızından 3 kat fazla olduğunu gösteren infografiğe göre; Online alışverişleri mobil platformlara en hızlı taşıyan ülkeler arasında Türkiye, Birleşik Arap Emirlikleri ve Çin yer alıyor.

Türkiye'deki tüketicilerin yüzde 53'ü, 2014 yılı içerisinde online alışverişler için akıllı telefon kullanıyor. ABD'de de ise bu oran sadece yüzde 31.

İnfografik'te kullanıcıların online alışveriş yaparken en çok tercih ettikleri yöntemler de gösteriliyor. Buna göre; akıllı telefon kullanıcılarının yüzde 64'ü alışverişlerini mobil uygulamalar aracılığıyla yaparken, yüzde 52'si mobil tarayıcıları kullanıyor. Mobil uygulamaların tercih sebebi olarak 'kullanışlılık', 'hız' ve 'anında ödeme bilgisi' gösteriliyor.

Monitise MEA COO'su Fırat İşbecer, bu verileri şöyle yorumluyor: ''Mobil, tüm şirketler için artık öncelikli satış ve pazarlama kanalı durumunda. Mobil kanala açılan her şirket bu kanalda farklılaşmanın ve müşterilerine farklı bir deneyim sunmanın yollarını arıyor. Mobilde farklılaşmanın yolu da yenilikçilikten, kullanıcı dostu mobil tasarımlardan ve tamamıyla mobile uygun bir kullanıcı deneyiminden geçiyor. Yalnızca görünürlük sağlamak için uygulama çıkaran kurumların zamanın çok gerisinde kaldığını söyleyebiliriz. Tamamen kullanıcı deneyimine odaklanılarak tasarlanmış, aşamaları ve işlevleri iyi planlanmış, hızlı bir hizmet sunan uygulamalara sahip şirketler, bunun avantajını şimdiden yaşıyor.''

Pymnts.com ve Paypal verileri kullanılarak hazırlanan 'Alışveriş Artık Mobilde!' başlıklı infografik'i aşağıdan inceleyebilirsiniz.

Alışveriş Artık Mobilde!




İlgili uygulamalar

PAYLAŞ