Türk kullanıcılar en çok bu şifreleri seçiyor! - Haberler - indir.com

Türk kullanıcılar en çok bu şifreleri seçiyor!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 26 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-04-19 13:50:00
Editör : Nazlıhan Kılıç
Kategori : Teknoloji

Günümüzde teknolojinin gelişmesiyle birlikte artık internet üzerinden oturduğumuz yerden istediğimiz işlemleri gerçekleştirebiliyoruz. Bir çok işlemi online olarak yapabildiğimiz şu günlerde bu durum her ne kadar işlerimizi kolaylaştırıp hoşnut olmamızı sağlasa da bir o kadar da riskli bir durum. Kişisel bilgilerimizden nüfus ve banka bilgilerimize kadar her verimiz internette dolaşıyor ve bu verilerin öğrenilmesi düşüncesi insanlarda bir tedirginlik uyandırıyor. Verilerimizi güvene almak için şifre koymayı tercih ediyoruz. Ancak büyük şirketler olan Facebook , Twitter gibi platformlarda her ne kadar güvenlik önlemi alınırsa alınsın verilerimizi korumak için oluşturduğumuz şifreler bilinip hesabımız ele geçirilebiliyor.

Türkiye' deki kullanıcılar her ne kadar kişisel verilerin çalınması konusunda tepkili olsalar da parolalar konusunda çok dikkatli davranmıyorlar. Yapılan araştırmalara göre dünyadaki her 8 kullanıcıdan 1 tanesinin şifresi biliniyor. Dünyada olduğu gibi ülkemizde de çıkan istatistikler şaşırtıcı değil. Ülkemizde bir çok kişi parolasını "123456" olarak belirlediği ifade edilmekte.

Türkiye' de 1 milyon 112 bin 197 kullanıcının şifreleri biliniyor

Yapılan araştırmalarda dünyadan farksız olarak ülkemizde de durum değişmiyor. Yapılan araştırmalara göre ülkemizde 1 milyondan fazla kişinin şifre ve e-posta adresleri bilinmekte. En çok kullanılan parola "123456" olurken ülkemizde kullanılan en çok parola bilgileri Ankara, Zeynep, İstanbul, sanane ve Fenerbahçe. Ülkemiz dışında dünyada da en çok tercih edilen parolaların tekrar eden ifadeler olduğu belirtiliyor.





PAYLAŞ