Turizm Bakanı'ndan Booking açıklaması - Haberler - indir.com

Turizm Bakanı'ndan Booking açıklaması

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 44 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-01-29 10:11:53
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Teknoloji

İnternet üzerinden kişilerin otel, pansiyon, hostel arayıp bulmalarını ve rezervasyon yaptırmalarını sağlayan Booking.con'un, Türkiye'de kapatıldığı haberi gündeme oturdu. Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) tarafından açılan dava sonucunda, online rezervasyon portalı Booking.com'un Türkiye'deki faaliyetleri durduruldu. Kararın ardından, siteye girip rezervasyon yaptırmak isteyenler, hiçbir tesise ulaşamıyor. 

Booking.com'un kapatılmasının ardından, Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, durumla alakalı açıklamalarda bulundu. CCN Türk'e vermiş olduğu röportajda, Kurtulmuş;'Öncelikle şunu söyleyeyim Booking'in kontrollü olması lazım ama kısıtlama olmaması lazım. Herkesin bunu kullanabilmesi, Türkiye'den rezervasyonun yapılması gerekir. Serbest piyasa bakımından da bu önemli.' diyerek sözlerine başladı.

Turizmde dünya standartlarının üstündeyiz

Numan Kurtulmuş, Türkiye'nin turizm sektöründeki yerini de değerlendirdi. Buna ilişkin olarak yaptığı açıklamada; 'Türkiye'yi bu yıl parlak bir yıl bekliyor. 2015-2016 yılları arasında dibe vurulmuş durumdan kurtulduk. Almanya'daki turistler tarafından büyük ilgi var. Turizmde Avrupa pazarını kazandık. İlerleyen zamanda kongre turizmde ilk 5 de oluruz. Dünya standartlarının üstündeyiz. Ayrıca alternatif turizm sınıflarına yöneliyoruz.' ifadelerini kullandı. Bakan Kurtulmuş, uçaklarda yakıt desteğini 12 aya çıkardıklarının altını çizdi ve Türkiye'deki otel kalitesinin de yüksek olduğuna değindi. Numan Kurtulmuş, sözlerini şöyle devam etti; 'Devlet ve özel sektör işbirliği içinde. Uçaklara yakıt desteğimizi 12 aya yayacağız. Ayrıca kurvaziyer turizmine destek vereceğiz. 2017 yüzümüzü güldürdü. 2017 yılında 32.4 milyon turist sayısına ulaştık 26 milyar dolarda turizm geliri var. Bu sayıyı 38 milyona çıkaracağız ve gelirimizi de 30 milyar dolara çıkaracağız.'





PAYLAŞ