Turcoin nedir? - Haberler - indir.com

Turcoin nedir?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 35 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-01-14 23:30:29
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Teknoloji

Bitcoin, sanal paraların son yıllarda oldukça popüler bir hale gelmesini sağlayarak, bu konuya öncülük etti. Bitcoin'in elde ettiği popülaritenin ardından, çok geçmeden yeni sanal paralar da üretilmeye başlandı. İsmi bilinenlerin yanında, bir de henüz duyulmamış çok fazla sanal para bulunuyor. Son zamanlarda ismini duyurabilen sanal paralardan birisi de Tuecoin oldu. Bitcoin'e rakip olabileceği düşünülen Turcoin, Türk kripto parası. Turcoin'in ne olduğunu merak edenler için, Turcoin'in internet sitesinde konuyla alakalı bir açıklama yapılmış.

Turcoin'in internet sitesinde yer alan açıklamada şu ifadeler geçiyor; 'Türkiye'nin Cryptonight tabanlı blockchain yapısıyla, herkes için tamamen gizlilik ve ekstra hiçbir özel asic cihaz olmadan kazılabilirlik esasıyla kurulmuş ilk para birimidir.  Yani herkesin anlayacağı dilde anlatırsak, kısaca BTC ETH vs. gibi diğer kripto para birimlerinin aksine, cüzdan adresleriniz bilinse bile işlemleriniz takip edilemez, Antminer gibi pahalı cihazlar olmasa da kazanç sağlanabilir. Peki bu işin finansmanını kim sağlıyor' Kademeli olarak GSCash gibi varolan emtiaların yerini premined edilmiş coinler üzerinden oluşturulacak ödeme kuponları ve cüzdan aracılığı ile para transferleri alacak.  Bu sayede sirkülasyonu arttıkça, bu yeni altcoin kendi finansal ekosistemini mevcut değerler üzerinden oluşturulmuş olacak.'

Turcoin cüzdanına sahip olmak istiyorsanız, öncelikle kendinize ait bir cüzdan hesabı oluşturmalısınız. Sonrasında, size sunulan yollarla cüzdanınıza Turcoin bakiyesi yükleyin. Bu cüzdan sizin para aktarmanıza, göndermenize ve Turcoin ödemesi kabul eden yerlerden alışveriş yapmanıza olanak tanır. Turcoin borsası henüz devreye girmiş değil. Bu nedenle Turcoin para biriminin bir tanesi 100 dolara eşit. Borsa devreye girdiğinde bu fiyatta yükselme ve düşme olabilir.





PAYLAŞ