Tüm yönleriyle Android ve iOS'u karşılaştırdık - Haberler - indir.com

Tüm yönleriyle Android ve iOS'u karşılaştırdık

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 32 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-05-02 10:05:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Liste

Akıllı telefonların piyasaya sunulduğu andan beri, Android ve iOS işletim sisteminin hangisinin daha iyi olduğu ve hangisinin tercih edilmesi gerektiği tartışma konusu. Telefon alırken, Android mi yoksa iOS'mu tercih etsem diye ikilem yaşayanlar için, iki işletim sisteminin her yönünü karşılaştırdık.

Android mi yoksa iOS mu tercih edilmeli?

  1. Güncelleme

İki işletim sistemi aldığı güncellemeler anlamında karşılaştırılırsa, iOS Android'in önünde gösterilebilir. Çünkü iOS'un aldığı  güncellemeler Apple'ın kontrolü altında sunulur. Fakat Google tarafından Andorid'e sunulan güncellemeleri almak, biraz da telefon üreticisine bağlıdır.

  1. Kullanım

Kullanım kolaylığı bağlamında, kurulum ve cihaz yönetiminin Android'de daha kolay olduğunu söylemek mümkün. Bu konuda Apple da iyi olsa da kullanıcılar da konu kullanım kolaylığı olduğunda tercihini genellikle Android'ten yana kullanıyor.

  1. Güvenlik

Güvenlik anlamında, Android işletim sisteminde sık sık sorunlar yaşandığına dair haberler gündeme geliyor. Bunun nedeni, Android'in Play Store üzerinde bir uygulama kabul ederken daha dikkatsiz olması. Apple bu anlamda daha ince eleyip sık dokuyor diyebiliriz. Bu da iOS'u daha güvenilir kılıyor.

  1. Fiyat

Fiyat denildiği zaman direkt olarak Android ön plana çıkıyor. Çünkü Android işletim sistemi neredeyse her marka tarafından kullanıldığı için, seçenek de daha fazla oluyor. Uygun fiyata a birçok telefon bulabiliyorsunuz. Fakat iOS sadece iPhone'larda kullanılıyor ve bu da telefon tercihinizi kısıtlıyor.

  1. Açık Sistem v Kapalı Sistem

Apple, katı kurallarını bu konuda da uyguluyor. Apple'da telefonunuza bir şey indirmek istediğinizde, para vermeniz gerekiyor. Örneğin müzik indirmek isterseniz iTunes'u kullanıyorsunuz. Android'de ise istediğiniz platformdan müzik ya da film indirmeniz mümkün. Fakat güvenlik önemli diyorsanız, bu noktada sizin için uygun olan iOS olacaktır.

  1. Pil Ömrü ve Şarj Süresi

Aslında bu anlamda doğru bir karşılaştırma yapılamaz. Çünkü Android işletim sistemini farklı markalarda görmek mümkün. Bu yüzden bu biraz markanın kullanıcıya sunduğuyla ilgili. Fakat bu konuda Android telefonların şöyle bir avantajı bulunuyor; bataryanız bozulduğu zaman değiştirebiliyorsunuz. iPhone'da bu süreç biraz daha sancılı oluyor.





PAYLAŞ