Tüm Türkiye Bilişim İftarlarında Buluşacak - Haberler - indir.com

Tüm Türkiye Bilişim İftarlarında Buluşacak

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 30 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-05-30 19:45:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Etkinlik

Ülkemizde girişimcilere yönelik yeni etkinlikler ve toplantılar yapılmaya devam ediliyor. Söz konusu bu girişim projelerinden birisi olan Hayalimdeki Robot adlı proje ülkemizde çocukların hayalindeki robotları NASA ile paylaşmayı başarmış bir proje idi. Bu proje sonrasında ise Tebeşir Hareketi kapsamında çocukların zihin gelişimi ve zihinlerini açma projeleri süreceğe benziyor. Bu noktada çocukların kodlama bilgilerini öğrenmeleri isteniyor ve bunun için ise çeşitli etkinliklere katılıp çalışmalar yapılmaya devam ediliyor.

Şimdi ise mübarek Ramazan ayına girmemiz ile beraber proje kordinatı olan Buğra Ayan ve tamamen gönüllülerden oluşan bir ekip tüm Türkiye genelinde bilişim ile alakalı ilgisi olan herkesi iftar softası adı altında bir araya getirmeyi hedefliyor. Her ilden yapılacak olan bu iftar sofralarında farklı şehirlerden birçok katılımcının olması bekleniyor ve bu iftarlar 12 Haziran 2017 tarihinde yapılması bekleniyor. Bİ-GEL yani Bilişim İftarları, isimli projenin web sitesinde bir Türkiye haritası bulunuyor ve her şehir için bir Facebook Etkinlik sayfası oluşturulmuş ve bağlantı verilmiş durumda. Sizin olduğunuz şehire tıklayarak etkinlik hakkında çeşitli bilgilere ve sayfasına erişebilirsiniz.

Bugün itibariyle her şehirden çeşitli gönüllü temsilcilerin başvurularının alınmaya başlandığının duyurusu yapıldı. Her şehirde bulunacak olan temsilciler kendi illerinde bulunan kişilerin koordinesi ve organizasyonunu sağlamak zorunda. İftar yapılacak yer yemek ücretleri gibi tüm bu görevler her ilin sorumlusuna ait olacak ve herkesi toplayarak bir araya getirecek. Sizde kendi ilinizde bulunan iftar sofrasına katılmak için bilisimiftarlari.com adresine giderek kendi şehrinizdeki etkinliği kontrol edebilirsiniz.





PAYLAŞ