True Tone Nedir, Nasıl Kullanılır? - Haberler - indir.com

True Tone Nedir, Nasıl Kullanılır?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 54 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-12-23 16:00:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Soru-Cevap

Apple bu yıl, yeni tanıttığı cihazlarının yanı sıra, yeni işletim sistemi iOS 11'i de teknoloji dünyası takipçilerine tanıtmıştı. Yeni cihazlar iPhone 8, iPhone 8 Plus ve iPhone X ile gelen iOS 11, bu cihazlar için yeni özellikleri de beraberinde getirdi. iOS 11 ile gelen yeniliklerden birisi, True Tone teknolojisi oldu. Apple, True Tone ile kullanıcılarının daha iyi bir ekran deneyimi yaşamasını amaçlıyor ve parlaklık ve renk değerlerini True Tone ile en uygun hale getiriyor.

True Tone ekran ve özellikleri

iOS 11 ile kullanıcıların hayatına giren True Tone teknolojisi, iPhone 8, iPhone 8 Plus ve iPhone X cihazlarda ve 12.9 inç iPad Pro, 10.5 inç iPad Pro, 9.7 inç iPad Pro tabletlerde yer alıyor. True Tone bulunduğunuz ortama göre, sensörlerin yardımıyla cihazınızın beyaz dengesini ayarlıyor. Bu da, ekrana bakarken gözünüzün daha az yorulmasını sağlıyor. Özelliği, otomatik parlaklık ile aynı anda etkinleştirirseniz, daha verimli çalışıyor. Ekran ışık ve parlaklık dengesinde oldukça yararlı olsa da, True Tone'un bir kötü özelliği bulunuyor. O da, pil ömrünü kısaltması. True Tone aktifleştirildiğinde, sensörler de aktif oluyor ve ortamdaki ışık sürekli ölçülüyor. Bu da şarjınızın daha kısa süre dayanmasına neden oluyor.

True Tone kullanmanın size ve cihazınıza katkısı

True Tone'un artılarından söz etmek gerekirse, öncelikle göz sağlığı için kullanıcılara iyi geliyor. Eğer uzun süreli olarak telefon ya da tablet kullanıyorsanız, True Tone'un otomatik ekran ayarlamalarıyla, gözünüzün en az şekilde zarar görmesini sağlayabilirsiniz. Bununla beraber, sürekli ışık kontrolünün yapılması, en net görüntüyü ekranınızda görmenizi sağlıyor. Eğer güneş ışığındaysanız ve ekranınızı görmekte sorun yaşıyorsanız, True Tone devreye girip bu problemi ortadan kaldırabiliyor.





PAYLAŞ