Tron (TRX) nedir, nereden, nasıl alınır? - Haberler - indir.com

Tron (TRX) nedir, nereden, nasıl alınır?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 51 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-01-19 18:00:00
Editör : Nazlıhan Kılıç
Kategori : Teknoloji

Kripto para, piyasanın gündemine oturmasıyla, birçok yatırımcıyı da getirdi. Sadece 3 aylık bir ömrü olan TRON, TRX şeklinde kısaltılıyor. Toplam token sayısı 100 milyar, dolaşımdaki token sayısı yaklaşık 65 milyar olan TRX geçen hafta 0,067 dolarla tüm zamanların en büyük rekorunu kırdı. Birçok borsada işlem görmesi, TRX'i yatırımcılar için fazlasıyla cazip kılıyor.

TRON, blockchain temelli özgür içerikli bir eğlence sitesi olarak tanımlanıyor. Sistemin altyapısındaki protokol, kullanıcıların istediği verileri özgürce ve merkezsiz bir şekilde yayınlayıp depolayabileceği; içeriklerin dağıtımına ve aboneliğine karar verdiği; dijital varlıklar basabileceği ve dolaşıma sokabileceği şekilde tasarlandı. 10 milyonun üzerinde kullanıcıya sahip Peiwo uygulamasının TRON uyumlu ilk eğlence uygulaması olacağı belirtiliyor.

TRX Nereden Satın Alınabilir?

Günlük 1 milyar doları aşan işlem hacmi ve kimlik onaysız işlem yapılabilmesi ile ön plana çıkan Binance borsasından TRX satın alınabilir.

Merkezsiz içerik protokolü TRON'un şimdi de dört temel çalışma prensipi bulunuyor.

Kişisel ICO: Platform üyeleri ICO düzenleyerek geliştirdiği dijital varlığın dağıtımını yapabilir. Diğer üyeler de bu dijital varlıkları satın alarak ICO'yla birlikte gelen hizmetlerden faydalanabilir.

İçerik sağlama: İçerikler karşılığında dijital varlık kazanılır ve platform bu şekilde kendi kendine var olmayı sürdürür.

Altyapı: Dağıtımlı dijital varlıklara dağıtımlı al-sat imkanı, otonom oyun oynama fırsatı, tahmin ve oyun sistemini kapsayan dağıtımlı altyapı sistemleri eşlik eder.

Veri özgürlüğü: Her türlü içerik özgür ve herhangi bir kontrol olmayacak şekilde platforma yüklenebilir, depolanabilir ve dağıtılabilir.

Yazının yayına hazırlandığı sırada 0,03765 dolar seviyelerinden işlem gören TRX'in günlük işlem hacmi ise 250 milyon dolar seviyelerinde seyrediyor.

 





PAYLAŞ