Bir çeşit internet tarayıcısı olan Tor Browser’ın bilgisayarlardan nasıl kaldırılabileceğine bu rehber içeriğimizde bakacağız. Fakat ilk önce bu program hakkında biraz bahsedecek olursak Tor Browser, kullanıcıların gizliliğine önem veren ve ağ ile maskeleyerek bu gizliliği koruyan bir nevi anonim olmanızı sağlayan bir internet tarayıcısıdır. Bu Tor Browser üzerinde yapacağınız işlemler gizli kalacak ve hangi sitelerde gezdiğinizin kayıtları tutulamayacaktır. Diğer yandan Tor Browser ile tüm ağlara sansürsüz bir şekilde erişmeniz olanak sağlanır. Tor Browser bilinene göre ilk olarak ABD ordusu tarafından kullanılmış ve sonrasında kişisel kullanıcılar tarafından da kullanılmaya başlanmıştır.

Tor Browser Sistemi Nedir?

Tor Browser tarayıcısı üzerinden yapacağınız bir arama çeşitli sunuculardan geçerek o siteye bağlanma işlemini gerçekleştirir. Bağlantı gerçekleşecek olan siteye bağlanana kadar tüm işlemler gizli veriler ile şifrelenir ve sunucular arasından geçişler sağlanır. Karışık bir algoritmaya sahip bu sunucu sistemi sayesinde siteye erişim ağı tespit edilemeden sunucular arasında gizlenmiş olarak kalacaktır. Takip edilmesi zor olan bu ağ bu yüzden zor bir ağ olarak adlandırılmaktadır.

Ayrıca bu tarayıcı ve ağ üzerinden normal arama motorlarında çıkmayan ve erişimi zor olan yasaklı içeriklere sahip sitelerede girmek mümkün olmaktadır. İnternet’in karanlık yüzü Deep Web olarakta adlandırılan bu gibi içeriklere Tor Browser ile erişmeniz mümkün olacaktır. Sizde konumunuzun paylaşılmaması, gizliliğinizin korunması ve karışık IP sistemi sayesinde takip edilmemek istiyorsanız Tor Browser’ı tercih edebilirsiniz.

Tor Browser Nasıl Kaldırılır?

Birçok TorBrowser kullanıcıları bu noktada çeşitli sorunlar yaşıyorlar. Tıpkı sistem algoritması farklı olduğu gibi bilgisayara kurulan bu programı kaldırmak içinde farklı işlemler gerekiyor. Bu noktada normal şartlarda bilgisayarınıza bir program kurduğunuzda Denetim Masası > Programlar > Program Ekle-Kaldır adımlarını izleyerek bu programı kaldırmak mümkün olacaktır. Ancak şöyle bir sorun var ki Tor Browser tarayıcısı Programlar listesinde gözükmediği için de kaldırılmasında bir çeşit sorunlar yaşanıyor.

Bu noktada yapmanız gereken tek şey ise Tor Browser’ı kurduğunuz dosya konumuna ulaşarak Tor Browserı klasörünü Shift + Delete kombinasyonu ile silmeniz gerekmektedir. Bu silme işlemi ardından Tor Browser programına dair tüm içerikler bilgisayarınızdan kaldırılmış olacaktır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir