Tor Browser Kullanmak Yasak Mı? - Haberler - indir.com

Tor Browser Kullanmak Yasak Mı?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 45 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-03-14 20:25:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

İnternet'in karanlık yüzü olarak anılan Deep Web'e herhangi bir normal tarayıcıdan girmek mümkün olmuyor. Bu noktada Tor Browser ismi verilen bir tarayıcı yardımı ile Deep Web sitelerine erişmek mümkün oluyor. Ancak Tor kullanmak yasak mı yada yasal mı gibi sorular kullanıcıların aklına geliyor. Tor kullanmak yasak bir durum değil. Bu noktada bilgisayarınıza Tor Browser kurarak hiçbir sorun çıkmadan sorunsuzca kullanabilirsiniz. Ancak bu noktada gireceğiniz Deep Web siteleri önemli bir rol oynuyor. Öyle ki söylentiye göre Deep Web üzerinde uyuşturucu satılmasından kiralık katillere kadar aranan her türlü illegal içerik bulunmakta.

Normal arama motorlarında arasında çıkmayacak olan içerikler Deep Web'te bulunmakta. Tor yasak olmasada girmeniz kesinlikle yasak olan içeriklere girerseniz yasal durumları aşmış olursunuz. Bu noktada yasal olmayan bir eylem gerçekleştirerek bir suç işlemişte olacaksınız. Tor Browser normal şartlarda bir siteye bağlanırken farklı sunucular yardımı ile bağlanarak bir nevi VPN görevi görmektedir. Ancak karanlık yüz olarakda anılan Deep Web'de Google'da arayıp bulamadığınız içerikleri bulabilir ve haberiniz olmadan suç işliyor olabilirsiniz.

Derin dünya olarakta adlandırılan bu içeriklerin bulunduğu Deep Web'e girebilme adına birçok kullanıcı Tor Browser tercih ediyor. Bu noktada Tor Browser kullanmanızın hiçbir yasağı bulunmadığını söyleyebiliriz. Ancak yukarıda da bahsettiğimiz üzere girdiğiniz içeriğin yasaklı olmadığına dikkat etmek zorundasınız. Aksi halde yasal suç dahi işlemeye kadar büyüyecek sorunlara neden olabilirsiniz.Geçtiğimiz yazılarda Denetim masası üzerinden silemediğiniz Tor Browser'ın nasıl silinebileceğini anlatmıştık.

Bu içeriğimizde ise Tor Browser kullanımı yasak mı' Sorusuna cevap vermeye çalıştık. Sizde Tor Browser ile Deep Web aleminde gezinti yapacaksanız, girdiğiniz sitelerin içeriklerinin uygun olup olmadığını mutlaka bilmeniz gerekmektedir.




İlgili uygulamalar

PAYLAŞ