Tim Cook'tan iOS ile ilgili önemli açıklama! - Haberler - indir.com

Tim Cook'tan iOS ile ilgili önemli açıklama!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 41 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-04-20 18:05:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Teknoloji

Teknoloji dünyasının en büyük isimlerinden biri olan Apple, attığı her adımla gündemde yer edinmeyi başarıyor. Bazen, şirketin atacağı adımlara yönelik tahminler yürütülüyor ve şirket tahminlerle bile gündemde yer edinmeyi başarıyor. Geçtiğimiz yılın sonlarına doğru, Apple'ın atacağı bir adıma dair yine bir iddia ortaya atılmıştı. Bu iddiaya göre, teknoloji devinin MacOS ve iOS işletim sistemlerini birbirine bağlamasının söz konusu olduğu söylenmişti. Böylece Apple iki tarafta ayrı ayrı işletim sistemi kullanmak yerine, artık tek bir işletim sistemine geçecek denildi. Konuyla ilgili olarak, Apple'ın CEO'su Tim Cook kısa bir süre önce açıklama yaptı.

'Kullanıcılarımız böyle bir birleşmeyi istemiyor'

2017 yılının sonlarına doğru, Apple'ın MacOS ve iOS işletim sistemlerini birleştirmesine dair ortaya çıkan iddia hakkında bugüne kadar açıklama gelmemişti. Apple'ın bu birleşmeyi yapması, bir uygulamayı piyasaya sürerken, bunu 3 cihazı için birden yayınlayabileceği anlamına geliyordu. Fakat Tim Cook, konuyla ilgili açıklamasında pek de olumlu konuşmadı. Apple CEO'su konuyu Sydney Morning Herald'a verdiği röportajda değerlendirdi. Röportajda, iOS ve MacOS'un birbirinden ayrı olması gerektiğini vurgulayarak, nedeniyle birlikte açıkladı. Bunu bozmanın da pek yararlı bir eylem olmayacağını söyledi.

Apple CEO'su Tim Cook, konuyla alakalı, 'Bu birleşmeyle günün sonunda çok daha verimli sonuçlar alınabilir. Ama bu bizim yapacağımız bir şey değil. Ama aynı zamanda insanların yaratıcılarını kısıtlayacak bir gelişme. Biz insanların her seferinde daha fazlasını sunabileceklerine inanıyoruz. Bu birleşmenin kullanıcılarımızın istediği şey olmadığına eminiz' açıklamasında bulundu.





PAYLAŞ