Tidal Tasarımını Komple Değiştiriyor - Haberler - indir.com

Tidal Tasarımını Komple Değiştiriyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 41 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-07-24 17:30:21
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Popüler çevrimiçi müzik dinleme platformları arasındaki rekabet kıyasıya devam ediyor. Son olarak bunlardan birisi olan Tidal, Jay-Z'nin yeni albümü olan 4:44'ü yayınlayan ilk mecra olarak iyi bir ivme kazanmış ve popülerliğini arttırmaya başlamıştı. Şimdi ise şirket, uygulamasının tasarımsal anlamında bazı değişikliklere giderek müzik keşfini kolay bir hale getirmeyi hedefliyor. Tidal'in bu yeni tasarımı ayrıca daha işlevsel bir hal alarak varolan abonelerini korumayı hedefliyor. Uygulama tasarım noktasında baştan aşağı yenilenerek bu noktada Spotify ve Apple Music etkileri yer alan bazı noktalarıda belli oluyor. Uygulamanın keşfet bölümünde Türler + Modlar isimli bir bölüm kullanıcıları karşılıyor.

Yeni albüm ve sanatçılar ise alt kısımda bulunurken, uygulamanın ana ekranında ise farklı türler ve Tidal editörleri tarafından yapılan seçimler listeleniyor. Tidal tarafından belirtilene göre ise ana ekran içeriğinin günlük olarak güncelleneceği ifade ediliyor. Uygulama içerisindeki gezinme deneyimide değişen yeni tasarımla beraber 'Şimdi Çalıyor' ekranında gezinti yapmakta basit bir hal alıyor.  Kullanıcılar bu ekranı sağa sürükleyerek sıradaki şarkıyı, sola sürükleyerek ise yeni şarkı önerisine erişebiliyorlar. Dinlenilen albümün kapak resmine basıldığında ise albüm detaylarına ulaşılabiliyor.

Tidal'ın eskiye göre daha kullanışlı bir yapıya bürünmesinde tasarım değişikliğinin önemli bir rol oynayacağı düşünülüyor. Bu noktada bu yeni tasarımın yakın zamanda hem Android kullanıcılarına hemde iOS kullanıcılarına sunulması bekleniyor. Bakalım Tidal bu yaptığı tasarım değişikliği ile rakipleri olan Apple Music ve Spotify karşısında ne gibi bir yol izleyecek göreceğiz.





PAYLAŞ