The Witcher serisinin kitap yazarından açıklama geldi - Haberler - indir.com

The Witcher serisinin kitap yazarından açıklama geldi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 33 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-04-26 15:50:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Oyun

Oyun dünyasının baş yapıtlarından biri olan The Witcher serisi, oyun severler tarafından büyük ilgi gören ve her serisiyle sevilen bir oyun oldu. CD Projekt RED imzalı serinin, oyunu dışında bir de kitapları bulunuyor. Fakat The Witcher ismi kitaplarından ziyade oyunuyla anılan bir isim oldu. CD Projekt RED'in yapmış olduğu oyun, oyuncuların gönlünde taht kurarken, kitabın yazarı bu durumdan şikayet etmeye başladı. Özellikle serinin son oyunu The Witcher 3 ile dikkatleri daha fazla üzerine çeken oyun hakkında, kitabın yazarından kitapların satmamasıyla alakalı olarak suçlayıcı bir açıklama geldi.

Oyuncuların gönlünde taht kuran serilerden CD Projekt RED imzalı The Witcher serisi, Andrzej Sapkowski tarafından kaleme alınan bir kitap serisi olarak da biliniyor. Fakat yazara göre oyunun yaratmış olduğu olumlu etki, kitabın duyulmasına gölge düşüren etmenlerden birisi. Andrzej Sapkowski verdiği birçok röportajında, kitaplarının satmamasının nedeni olarak, oyun serisini işaret etti. Bununla beraber kendisinin CD Projekt RED sayesinde olmadığını, tersine onları kendisinin ünlü ettiğini ifade etti. Andrzej Sapkowski röportajında; 'CD Projekt RED yüzünden ortada dolaşan bir inanç var. Bu inanca göre beni Polonya sınırları dışında ünlü eden CD Projekt RED. Fakat bu tamamen yanlış. Oyunları popüler yapan benim. Batı ülkelerinde, İngilizce dahil tüm çevirilerim, ilk oyundan önce yayımlanmıştı.' diye konuştu.

Fakat bu açıklamadan hareketle bakıldığında The Witcher serisinin 2006 yılında çıktığı göz önünde bulundurulursa, Andrzej Sapkowski'nin röportajında bir yanlışlık olduğu ortaya çıkıyor. Bunun nedeni, kitabın batı ülkeleri de dahil 2007 yılında piyasaya sürülmüş olması.





PAYLAŞ