Tesla, ABD genelinde Supercharger oranlarını artırdı - Haberler - indir.com

Tesla, ABD genelinde Supercharger oranlarını artırdı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 16 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-03-13 19:30:00
Editör : Nazlıhan Kılıç
Kategori : Teknoloji

ABD ve Avrupa genelinde yer alan bazı elektrik zamları Tesla'yı harekete geçirdi. Başarılı üretici ABD genelinde yer alan bu zamlar için bazı önlemler aldıkları duyurdu. Tesla, ABD genelinde Supercharging oranlarını artırdı, çoğu devletin elektrik fiyatları yüzde 20 ila 40 oranında artarken, bazı maliyetlerde daha önemli artışlar yaşandı. Örneğin, Kaliforniya'nın oranları kWh başına 20 kuruştan 26 kuruşa yükseldi ve New York'un kWh başına 19 kuruştan 24 kuruşa yükseldi, ancak Oregon'un oranları kWh başına 12 kuruştan 24 kuruşa iki kat arttı.

Değişikliklerden en çok etkilenenler Tesla 3 sürücüleri olacak, çünkü Model S ve X sahipleri her yıl 400 kWh'lik Supercharger kredisi alırken, Model 3 sahipleri de bunu yapmıyor. Tesla, geçen yıl Supercharger ağına ekleyerek, kentsel alanlara genişleyerek ve daha büyük Supercharger istasyonları inşa ediyor. Model 3 üretimi arttıkça, şarj istasyonları daha fazla kullanım görüyor.

Tesla, Electrek'e, Supercharger fiyatlarını ayarlasa bile, her zaman gazdan daha ucuz olacağını söyledi. "Zaman zaman mevcut yerel elektrik ve kullanım oranlarını yansıtacak şekilde ayarlama yapıyoruz. Aşırı değer verdiğimiz ilke, her zaman adil bir sistemi kurarken maliyetlerimizin bir kısmını telafi etmeyi hedeflediğimizden, Supercharging'in her zaman benzinden daha ucuz kalacağıdır" şeklinde konuştu . "Bu Tesla için asla bir kâr merkezi olmayacak." diyerek konu hakkındaki görüşlerini dile getirdi.





PAYLAŞ