Telefonunuzu satmadan önce yapılacaklar - Haberler - indir.com

Telefonunuzu satmadan önce yapılacaklar

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 25 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-02-08 08:25:21
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Donanım

Gelişen teknolojiler ile birlikte her geçen gün yeni bir telefon piyasaya sürülüyor.Haliyle bizler gelişen teknolojilere ayak uydurabilmek için yeni telefon satın alıyoruz. Eski telefonlarımız artık bir işe yaramayacağından satmayı tercih ediyoruz. Ancak eski telefonlar gibi olmayan akıllı telefonlar tüm bilgilerimizi içinde barındırıyor.Akıllı telefonunuzu satacağınız zaman rehberinizi yedekleme,fotoğraflarınızı silme,mesajlarınızı temizlemenin yanı sıra çevrimiçi hesaplarınızdan çıkış yapmanız ve dijital izinlerinizi iptal etmeniz gerekiyor. Satım işleminden önce yapmanız gerekenler şöyle sıralabilir;

Rehberinizi Yedekleyin

Listenizdeki telefon numaralarını kaybetmek istemiyorsanız rehberinizi silmeden önce .csv formatında yedeklemeniz sizin faydanıza olacaktır.

Verilerinizi Yedekleyin

Fotoğraflarınızı ya da verilerinizi yedeklemeniz mümkün çeşitli uygulamaların(Dropbox,  OneDrive ya da Google Drive) yanı sıra telefonunuzun mevcut bulut(could) özelliğini kullanarak yedekleme yapabilirsiniz.

Android işletim sistemine sahip cihazlar için

Ayarlar'a girin, ayarlar bölümünde   Yedekle ve Sıfırla bölümüne gelin ve burada Hesabı yedekle bölümünde yedeklenmesini istediğiniz herhangi bir öğe olup olmadığını kontrol edin.

iOS işletim sistemine sahip cihazlar için

iCloud aracılığıyla kolayca fotoğraflarınızı ve verilerinizi yedekleyebilirsiniz. iCloud?dan yedekleme yapmak için;

Ayarlar bölümünde,  Hesaplar ve Parolalar'ın altında bulunan iCloud'u  seçin. Yedeklemek istediğiniz tüm verileri işaretleyin, seçilen  alanlara ait kaydırma butonları yeşil renkte olacaktır. Ardından, en altta bulunan iCloud Yedekleme seçeneğine dokunun. Henüz yapmadıysanız kaydırma butonunu kullanarak  iCloudYedekleme'yi etkinleştirin. iCloud Yedeklemeyi Başlat uyarısı çıktığında Tamam butonuna tıklayın. Ardından yedeklemeniz gerçekleşmiş olacaktır.

Cihazınızı Fabrika Ayarlarına Getirin

Son olarak telefonunuzdaki bilgilerinin başkaları tarafından görülmemesi için satmadan önce cihazınızı fabrika ayarlarına getirin.

Android için

Ayarlar'a gidin , Yedekle ve Sıfırla / Yedekle ve Geri Yükle bölümüne tıklayın, ardından Fabrika Ayarlarına Sıfırlama'yı seçin.

iOS için

AyarlarGenel, daha sonra sıfırlaya gidin ve Tüm İçeriği ve Ayarları Sil'e tıklayın.




İlgili uygulamalar

PAYLAŞ