Telefonlar 10 Dakikada Şarj Olacak - Haberler - indir.com

Telefonlar 10 Dakikada Şarj Olacak

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 44 ''   Yayınlanma Zamanı : 2015-11-27 17:00:36
Editör : Hümeyra Aydınlı
Kategori : Akıllı Telefonlar

Bir çok özelliğe sahip akıllı telefonların çok çabuk tükenen batarya sorununa karşı Singapur Nyang Teknoloji Üniversitesi araştırmacıları geliştirdikleri hızlı şarj teknolojisi sayesinde güçlü bir çözüm sunuyor. 

Hepimizin bildiği gibi günümüzde akıllı telefonların neredeyse hepsi çok çabuk biten şarj sorunuyla karşı karşıya. Üst seviye donanımlara sahip cihazların şarjı bir günü zor zor tamamlayabiliyor. Bu sorun bir çok kişi tarafından dile getirilse de gerekli teknolojinin sağlanamaması haliyle kullanıcıların anını sıkıyordu.

Ancak Singapur Nyang Teknoloji Üniversitesi bilim insanları 5 yıl süren çalışmaları sonucunda akıllı telefonların çabuk tükenen pil sorununa hızlı şarj çözümünü geliştirdiler. Geliştirilen yonga cihazların hem şarj hem de patlama sorununu ortadan kaldırıyor.

Isı ve voltaj değerlerinden yol çıkarak batarya içerisinde kalan enerjiyi hesaplayan bu yonga, şarj adaptörüne takılan diğer yonga ile birlikte cihazın ihtiyaç duyduğu enerjiyi ve hızı buluyor ve buna göre belirli sürede enerji aktarımı sağlanıyor. 

Cihazların bataryaları ilk yüzde 70 seviyesine kadar ayrı bir boyutta şarj olduğu için, geliştirilen yeni yonga bu kısmı temel alıyor. Yani cihazın şarj sürecinde ilk yüzde 70'lik kısmına yoğunlaşarak kısa sürede bataryasının şarj olmasını sağlıyor.

10 dakikalık kısa bir süre içinde bataryaların şarj edilmesini sağlayan yonga, tam hızda enerji aktarımı sağlarken aynı zamanda cihazın bataryasına zarar gelmemesi için belirli aralıklarla batarya enerjisini ve dolum sürecini kontrol ediyor.

Araştırmacılar tarafından halen geliştirilmekte olan söz konusu şarj teknolojisinin, çalışmaların tamamlanarak gerekli anlaşmaların yapılması halinde 2016 yılında faaliyete geçmesi bekleniyor.





PAYLAŞ