Telefon Sorunlarına TestM Desteği - Haberler - indir.com

Telefon Sorunlarına TestM Desteği

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 30 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-02-09 16:00:00
Editör : Nazlıhan Kılıç
Kategori : Donanım

Akıllı telefonların hayatımıza girmesiyle artık iş, eğitim, eğlence hatta alışveriş gibi günlük işlerimizi bile bu cihazlar aracılığıyla halleder olduk. Bunu doğal bir sonucu olarak telefonlarımızın arızalanması ya da çeşitli sebeplerle performanslarının düşmesi gibi durumlar da günlük yaşamımızı etkiler oldu.

TestM isimli uygulama sayesinde telefonunuzla ilgili bir promlem yaşadığınız zaman telefonun nerelerinin çalıştığını, nerelerinin aktif durumda beklediğini, hangi bölümlerinin kapalı olduğunu ve en önemlisi ise hangi bölümlerinin sorunlu olduğunu görebiliyorsunuz. Bu sayede uygulama üzerinden bir rapor oluşturarak, telefonun hasarlı kısmını düzeltmesi için bir teknik servise danışabilme imkanına sahip oluyorsunuz.

Hem Android hem de iOS platformunda bulunan TestM'le telefonunuzun donanım özelliklerini görebilir, hızlı veya tam test başlatabilir, isterseniz özel olarak istediğiniz donanımları test edebilirsiniz. Tamamen Türkçe dil desteği sunan uygulama, 5 dakikadan kısa süre içerisinde telefonun ne durumda olduğunu size gösteriyor. Uygulamayı ilk kez açtığınızda, farklı adımların olduğu bir anasayfa görünecek. Burada iki analiz seçeneği var; bunlardan birisi hızlı tarama, diğeri ise tam tarama. Hızlı tarama seçeneği eş zamanlı olarak birkaç test çalıştırıyor. Tam tarama ise telefonunuzda bulunan her donanımı teker teker test ediyor. 3.5 mm jak bağlantısı ve şarj yuvasının sorunlu olup olmadığını anlamak için bu çevre birimlerinin el altında olması gerekiyor. Bunlar da yanınızda olduğunda tam taramayı çalıştırarak tüm donanımları teker teker kontrol edebilirsiniz.





PAYLAŞ