Telefon patladı, Çinli bir çocuk ağır yaralandı! - Haberler - indir.com

Telefon patladı, Çinli bir çocuk ağır yaralandı!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 30 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-02-09 16:00:00
Editör : Nazlıhan Kılıç
Kategori : Akıllı Telefonlar

China News'in haberine göre, Çin'in güneyindeki Çin'in Guangxi Eyaletinde yaşayan 12 yaşındaki çocuk, şarj olan telefonunu eline aldığı sırada, Hua Tang VT-V59 model cep telefonu elinde patladı. Patmala sonucu çocuğun tek gözü kör oldu ve sağ elinin bir parmağı ise koptu. Meng Jisu isimli çocuğun sağ işaret parmağının koptuğu ve bir gözünün ise görme yetisini yitirdği açıklanırken hastanede tedavi altında olduğu ve durumunun kritik olmadığı da belirtildi.

Kaynak, çocuğun iki yıllık tuşlu telefonu fişten çektiğini ve saati kontrol etmek istediğinde ise cihazın bir anda patladığını belirtiyor. Patlamanın çok şiddetli olduğu öğrenilirken çocuğun sağ gözünü ve parmağını olay yerinde tamamen kaybettiği açıklandı. Meng'in ablası, yüksek sesle bir patlama gerçekleştiğini ve odaya girdiğinde kardeşini kanlarla kaplı halde yerde yata şekilde bulduğunu söyledi. Hastane yetkilileri çocuğunun parmağının onunla birlikte getirilmediğini söyledi. 5 saat süren bir operasyon geçiren çocuğun vücudundan pek çok plastik parçası çıkartıldı. Çocuğun babası telefonun kendi telefonu olduğunu ve akıllı telefon aldıktan sonra 2 senelik telefonunu oğluna verdiğini söyledi. Doktorlar saatler süren ameliyatla çocuğun elini tedavi etti ve gözüne müdahale etti. Guangxi News sitesi sağlık görevlilerinin zamana karşı mücadele ettiğini açıkladı. Hua Tang isimli telefon şirketi olayla ilgili yorum yapmadı.

Uzmanlar telefonların şarj olurken aşırı ısınması ve elektrik çarpması gibi sorunlara neden olmaması için tüketicilerin cihazla birlikte gelen orijinal kablo ve şarj aletini kullanmasını tavsiye ediyor.





PAYLAŞ