Telefon Hafızasında Boş Yer Açmanızı Sağlayacak 7 Özellik - Haberler - indir.com

Telefon Hafızasında Boş Yer Açmanızı Sağlayacak 7 Özellik

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 23 ''   Yayınlanma Zamanı : 2016-06-29 10:25:52
Editör : İsmail Emrah Demirayak
Kategori : Donanım

Özellikle son dönemlerde akıllı telefon teknolojisi, dâhili depolama kapasitesi artan cihazları bize kazandırmaya devam ediyor. 128 GB hafıza kapasitesine sahip dahi olsa, bir telefonun zaman içerisinde bu kapasiteyi sonuna kadar kullanması mümkün olabilir. Son derece sıradan görünen bir işlemle birlikte, hem telefonunuzun hafızasını temizleyebilir hem de daha fazla yer açabilirsiniz. Eğer hafıza temizleme konusunu maddeler halinde sıralayacak olursak, bu 7 maddeye size gerçekten yardımcı olabilir.

  1. Medya dosyalarını temizlemeyi ihmal etmeyin, çok sayıda fotoğraf çekip birini kullanmak insanların genellikle son dönemde kazandığı alışkanlıklardan biri. Kullanmadığınız medya dosyalarını temizleyip, cihazınızı hızlandırabilir ve hafıza kısmında daha geniş yer açabilirsiniz.
  2. Medyaları yedeklemeyi ihmal etmeyin, Bulut depolama servisleri ile yedekleme imkânı, size yer açısından avantaj sağlayabilir. Kullandığınız medyaları bu şekilde yedekleyip, cihazınızı çok daha verimli bir şekilde kullanabilirsiniz.
  3. Online müzik servisleri ilk tercihiniz olsun. Telefonlarda müzik depolama devri neredeyse sona erdi. Özellikle mobil internet kullanımı ile birlikte, her türlü müzik kanalına ulaşmanız çok daha kolay. Bu nedenle online servisleri kullanmak size avantaj sağlayabilir.
  4. Fotoğraf çekerken yüksek çözünürlüklü olmasına gerek yok. Telefonunuzdaki kamerayı kullandığınızda, çekilen video ve fotoğraflar en üst düzey çözünürlükle birlikte çekilir. Filtrelerle düzeltme yapacaksanız, yüksek çözünürlük kullanmanıza gerek yok.
  5. Kullanmadığınız uygulamaları bir an önce silin. Pek çok insan akıllı cihaz kullanımında, kullanmadığı uygulamayı indirilmesiyle tanınmakta. Zaman içerisinde unutulan ve silinmesi gereken bu uygulamaların, boş yere yer kapladığını ve telefonunuza yük olduğunu aklınızdan çıkarmayın.
  6. Uygulamaların ön belleklerini silin. Özellikle sosyal paylaşım siteleri ve sosyal medya kullanımında, uygulamaların geçici dosyasını ön belleğinde biriktirmiş olması telefonunuza bir yük getirebilir. Bunların zamanında silinmesi, sizin için gerçekten avantaj olabilir.
  7. WhatsApp kullanıyorsanız fotoğraflarını mutlaka temizleyin. Eğer aktif olarak bir WhatsApp kullanıcısıysanız, birbirinize de mutlaka video veya fotoğraf gönderiyorsunuz demektir. Özellikle WhatsApp kısmında birikmiş fotoğraflarınız varsa, bu da telefonunuzun hafızasını yenilemek ve rahatlatmak için size bir fırsat verebilir.
    Görüldüğü üzere son derece basit işlemlerle birlikte, hem telefonunuzda yer açabilir hem de cihazınızı daha verimli kullanabilirsiniz. Lüzumsuz dosya ve programları silmek ise her zaman için size avantaj sağlayabilir.




PAYLAŞ