Tehlike Saçan Android Virüsü: Godless - Haberler - indir.com

Tehlike Saçan Android Virüsü: Godless

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 7 ''   Yayınlanma Zamanı : 2016-06-28 12:38:56
Editör : İsmail Emrah Demirayak
Kategori : Donanım

Android işletim sisteminin kâbusu haline gelen Godless adlı virüs, bu işletim sistemi için çok büyük bir tehdit oluşturuyor. Daha şimdiden 850 bin den fazla Android cihaza ulaşmış olan Allahsız virüsü, Android 5.1 lolipop ve daha önceki sürümlerde ne yazık ki etkili oluyor. Bu da yaklaşık sürümlerin % 90?ı olarak kabul ederken, akıllı cihaz teknolojisi kullanan pek çok insanın bu virüs tehlikesi altında olduğunu söylemek lazım.

Güvenli yazılım şirketi Trend Micro bu birisi keşfettiği gibi, yaptığı açıklamalarla birlikte insanların Godless virüsü hakkında daha detaylı bilgilere ulaşması mümkün oluyor. Şimdilik ülkemizde çok fazla etkili olmayan virüsünün, bütün ülkeler için büyük bir tehdit oluşturduğunu söyleyebiliriz. Uluslararası ortamda yayılma oranlarına göre, % 10 ve üzerinde olan iki ülke, Hindistan ve Endonezya olarak görülüyor. Hindistan'da % 46 olarak belirlenen virüs oranı, Endonezya'da % 10 seviyesinde görünüyor. Rusya, Japonya, Amerika, İran, Vietnam, Malezya, Filipinler ve Tayland bu virüsün görüldüğü diğer ülkeler. Bu sonradan saydığımız ülkelerde ise virüs yayılma oranının % 10?dan daha alt seviyede olduğunu söylemek gerek. % 15?lik bir dilimin ise tüm dünya genelindeki diğer ülkeleri kapsadığını söyleyebiliriz. Android işletim sisteminin akıllı cihazlarda çok yaygın bir model olması, tehlikenin boyutunu bize daha net bir şekilde gösteriyor. Özellikle modifikasyonlardan uzak durmak veya telefonunuza biraz daha fazla sahip çıkmakla birlikte, bu virüsten korunma şansınızın daha da artacağını söyleyebiliriz.

Piyasada mevcut bulunan Android cihazlarının % 90?ını tehdit eden bu virüs ve ortaya koyduğu olumsuz etki, insanların bu konuda daha dikkatli olmasını bir zorunluluk haline getiriyor. Özellikle programlar ve işletim sistemleri konusunda virüs koruma programları ve anti virüs seçenekleri daha geniş tutulmalı ve cihazlar üzerindeki koruyucu etkisi üst düzey olmalı. Aksi takdirde hızlı yayılan ve olumsuz etkileri ile cihazları altüst eden bu virüslerin, işletim sisteminin can düşmanı haline geldiğini söylemek yanlış olmayacak. Böylesine olumsuz bir etkinin casus yazılımları daha da cesaretlendirdiğini de rahatlıkla söyleyebiliriz. Aslında bu kötü örneğin teknoloji tasarım unsurlarını olumlu şekilde etkileyip, daha korunaklı sistemlerinin ortaya çıkması da mümkün olabilir.

 





PAYLAŞ