Tasarımda değişikliğe giden Windows 10'un yeni tasarımı belli oldu! - Haberler - indir.com

Tasarımda değişikliğe giden Windows 10'un yeni tasarımı belli oldu!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 56 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-02-15 15:15:00
Editör : Hatice Betül Ekici
Kategori : Donanım

Microsoft, Windows 10'un görümünü bu sene yenilemeyi amaçlıyor. Firma, bugünkü geliştirici konferansında Project Neon olarak bilinen tasarım değişikliklerinden ipuçları verdi.

Windows 10 şimdilerde güncelleme haberleri ve olumlu gelişmelerle gündemde.

Tasarımın konusunda titiz davranan Microsoft'un, uzun bir süredir Project Neon adında bir proje üzerinde çalıştığı söyleniyordu. Bugün ise MSPoweruser sitesi Project Neon ile Windows 10'a gelecek yeni tasarımın görüntülerini paylaştı. Windows 10'un tasarımında küçük değişikliklerin yapıldığı Project Neon'da, öncelik olarak kullanıcı deneyimine verilmiş gibi görünüyor.

Kullanıcıların özellikle kullanışlı olmayan özelliklerden kurtulmaya ve daha pratik seçenekler sunmaya hazırlanan Windows 10 son olarak beklenen bir özellik olan görüntü içinde görüntü güncellemesini duyurmuştu. Ekranın kenar kısmında bulunan ufak pencere sayesinde video izlerken ya da görüntülü arama yaparken başka işlerle de ilgilenmeleri mümkün olabilecek.

Project Neon ismiyle anılan tasarım değişikliğine dair detaylar gün ışığına çıktı.

Resmen duyurulmayan bu yeni  özellik geliştiricilerden birinin yaptığı canlı yayınla kesinlik kazanmış oldu. Daha önce internette paylaşılan görsellerle örtüşen Project Neon ile birlikte Windows 10 daha da modern görünümüyle dikkat çekiyor. Animasyonlar oldukça yoğun kullanılımış durumda. Bazı ögeler ise bulanıklaştırılıyor. Ortaya daha zarif bir tasarım çıkartılmış gibi görünüyor.

Bu değişim ile birlikte Yazılım devi, geliştiricilerin işinin kolaylaşacağı düşünülüyor. Bunun en güzel avantajı da Windows 10'a özel daha çok uygulama geliştirilebilecek ve çeşitliliğin artmasından kullanıcılar karlı çıkacak.

Project Neon'un etkilerinin masaüstü ve dizüstü bilgisayarlar ve Xbox One, Windows 10 Mobile, Hololens'te de görülmesi muhtemel. Merakla beklenen bu detayların tamamını Mayıs'taki Build konferansında öğrenme fırsatımız olacak. Aynı etkinlikte Windows 10'un bir sonraki güncellemesi hakkında da yeni bilgiler alabileceğiz.





PAYLAŞ