Synaptics, Hepsi Bir Arada Parmak İzi ve Yüz Tanıma Sistemini Duyurdu! - Haberler - indir.com

Synaptics, Hepsi Bir Arada Parmak İzi ve Yüz Tanıma Sistemini Duyurdu!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 40 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-01-11 01:05:33
Editör : Hatice Betül Ekici
Kategori : Donanım

CES 2017 fuarı öncesinde, Synaptics akıllı telefonlar, tabletler ve dizüstü bilgisayarlarda kullanılmak üzere yeni bir çok faktörlü biyometrik sistemini duyurdu. Yüz tanıma şirketi KeyLemon ile ortaklaşa yapılan yeni platform, kullanıcı için en uygun olanağa bağlı olarak bir mobil cihazın birden fazla yolla kilidini açmasına izin veren parmak izi ve yüz tanıma özelliğini içeriyor.

Sistem ayrıca iki tür kimlik doğrulama modu gerekebileceği finansal işlemler ve diğer hassas bilgilerin kilidini açmak için ek güvenlik sağlıyor.

Synaptics güvenlik için çok faktörlü füzyon motoru kullanıyor!

Synaptics çok faktörlü füzyon sistemini, doğrulamayı yapabilmek için birden fazla biyometrik kimlik doğrulama şeklini birleştirir. Bu, parmak izi ve yüz faktörlerinin kimlik doğrulama öncesi minimum eşik gereksinimlerini karşılamasının gerekliliği nedeniyle genel sistem güvenliğini artırır.

Çok unsurlu füzyon sistemi, sahte ve gerçek parmakları birbirinden ayırmak için AI (yapay zeka) kullanan anti-parodilme teknolojisine sahiptir. Platformdaki yüz tanıma özelliği, göz kamaşmasını önlemek için göz kırpma ve kafa hareketini de denetler. Synaptics şu anda parmak izi okuma ve yüz tanıma odaklı olsa da, Synaptics Pazarlama Müdürü Anthony Gioeli, gelecek versiyonlarda 'ek biyometrik ve güvenlik faktörleri' kullanacaklarını söyledi.

Synaptics, kısa bir süre önce parmak izi okuyucusunu ekrana yerleşik olarak tarayabilen parmak izi sensörlerini de piyasaya sunmuştu bilindiği gibi. Böylece, parmak izi tanıma işlevselliğinden faydalanabilecek fiziksel ana ekran düğmesinin gerekliliği ortadan kaldırılmış oldu.

Apple, iPhone 8 için benzer bir teknoloji üzerinde çalışıyor. Halihazırda Synaptics bir Apple tedarikçisi ama Apple'ın muhtemelen patentli bir çözümü mevcut.





PAYLAŞ