Sürücü Dikkat Önemi İçin Yeni Bir Apple Watch Patenti Alındı - Haberler - indir.com

Sürücü Dikkat Önemi İçin Yeni Bir Apple Watch Patenti Alındı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 54 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-03-28 11:30:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Günümüzde akıllı telefonların kullanımı arttıkça çeşitli alanlardaki çeşitli tehlikelerde beraberinde artıyor. Öyle ki akıllı telefonlardan önce bile trafikte telefon görüşmelerinden dolayı birçok kaza gerçekleşiyordu. Akıllı telefonlar ile beraber bu kaza riskleride doğru orantılı bir şekilde arttı diyebiliriz. Otomobil kullanırken bir yandan telefon ile uğraşmak hem trafik kurallarına aykırı hemde güvenliği tehdite sokması nedeniyle çeşitli cezaları bulunuyor. Bu noktada bu gibi tehlikelerin azaltılması için çeşitli çalışmalar gerçekleştiriliyor. Ancak telefonlarda durum böyle iken birde hayatımıza giren akıllı saatler otomatik kullanırken daha dikkat dağıtıcı bir etken olabiliyor. Direksiyon çevirirken saat ekranının açılması ve bildirimlerde titremesi gibi birçok sebepler mevcut.

Bu noktada Apple'ın, Apple Watch saatleri için aldığı yeni bir patent bu gibi durumlara çözüm olacak gibi duruyor. Kullanıcı otomobil sürerken hareket halinde ise bu dikkatin dağıtılmasının önüne geçilmesi hedefleniyor. Söz konusu bu patent'in içerisine bakarsak, Apple Watch saati araba sürerken farklı bir moda geçiş yapacak ve otomatik kullanıldığını algılaması için içerisinde bulunan ivme ölçerlerden yararlanılacak. O an ki hızı tespit eden saat bildirimlerin çoğunu engelleyecek ve kol kaldırıldığında ekranın uyanmasıda engellenecek. Tabi birçok çağrı ve önemli bildirimler aktif olmaya devam edecek.

Sürücünün dikkat dağılmasını önlemek adına bir diğer gelecek olan yeni özellik ise, saat üzerindeki bildirimler araba ile paylaşılacak ve aracın ekran bölümüne bu bildirimler yansıyacak. Apple Watch için alınan bu özel sürüş modu patentinin ne zaman işe dönüşerek saatlere güncelleme ile gelmesi henüz bilinmiyor. Aşırı ışık sebebi ile tiyatro gibi ortamlar için Tiyatro modunu geliştiren Apple, şimdi ise dikkati dağıtmayı en aza indirgemek için böyle bir işe girişti diyebiliriz. Bakalım bu yeni patent kapsamında gelecek olan özellikler ne zaman ki güncelleme ile gelecek göreceğiz.

 





PAYLAŞ