Super Mario Run iOS İçin Yayınlandı ve Rekor Kırdı! - Haberler - indir.com

Super Mario Run iOS İçin Yayınlandı ve Rekor Kırdı!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 35 ''   Yayınlanma Zamanı : 2016-12-19 10:09:20
Editör : Onur Köse
Kategori : Oyun

Bilinen marka Nintendo mobil oyun dünyasına efsane olan atari oyunu Super Mario ile ilk adımını atıyor. Mobil platformlarda Super Mario Run ismini taşıyacak olan yeni mario oyunu iOS platformunda App Store'da yerini aldı. Nintendo, Mario oyunun çok eski yıllara dayandığını belirtirken, mobil platformdaki ilk oyunu olduğunuda belirtiyor. Super Mario Run oyununun yapısına bakarsak, yatay bir eksende ilerleyen dünyada Mario karakterimiz sürekli hareket ediyor ve önüne gelen engelleri aşmaya çalışıyor.

Oyun böyle akarken ekrana tıklatma işlemi ile Mario karakterimizi zıplatabiliyor ve diğer yandan haritadaki altınları toplayabiliyoruz. Oyun 20 yıl önce çıkan GameBoy cihazlarındaki Mario World oyununa benzesede, yeni platform bu oyunda toplamda üç adet mod bulunmakta. 'World Tour' isimli moda 6 dünya ve 24 farklı bölümler ile oynanabiliyor. 'Toad Rally' modu ile ise bir arkadaşınızla zaman yarıştırmanıza olanak sağlıyor. Son olarak 'Mushroom Kingdom' modu ise kendi yolumuzu özelleştirmemizi sağlayabiliyor. Fakat üçüncü modun açılması için ilk iki moda belirlenen altın miktarını toplamanız gerekmektedir.

Diğer yandan oyunda bulunan diğer 5 karakteri oynamak için yine altın miktarınız önemli bir rol oynuyor. Super Mario Run oyunun oynarken internet bağlantınızında olması gerekiyor. Oyun iOS tarafında 24 saat içerisinde 2.85 milyon kullanıcı tarafından indirilerek, Nintendo firmasıda tam 24 saatte 5 milyon dolar gelir sağladı. Ayrıca diğer bir patlama yaşayan oyun Pokemon Go'nun rekoruda Super Mario Run tarafından egale edilmiş oldu.

Dilerseniz sizde Super Mario Run oynunu iOS platformunuzdan ücretsiz bir şekilde indirebilirsiniz. İlk üç bölümü ücretsiz olarak oynayabilir fakat devam edebilmek için 27 TL'lik gibi bir rakamı ödemeniz gerekmektedir. Ayrıca Android cihazlar içinde yakın zamanda resmi olarak yayınlanması bekleniyor.





PAYLAŞ