Super Mario Run Gelir Rakamları Memnun Etmedi - Haberler - indir.com

Super Mario Run Gelir Rakamları Memnun Etmedi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 37 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-03-30 12:05:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Çıkışı ile beraber iOS platformunda bir popüler oyun hale gelen Super Mario Run, oyuncu rekorları kırmıştı. iOS'a çıkışında aylar sonra nihayet geçtiğimiz gün Android tarafından Google Play Store üzerinden yayınlanmıştı. Ancak nintendo'nun belirttiklerine göre oyunun gelir rakamları hiç de memnun edici cinsten değil. Öyle ki Nintendo iOS'ta bulunan 10 dolar fiyat durumundan dolayı beklenilen ticari hit rakamlarına ulaşılamadı. Nintendo Başkanı Tatsumi Kimishima tarafından açıklanana göre Kimishima, oyundan elde edilen gelir 'beklentilerimizi karşılamadı' dedi.

Daha önceki haberlerimizde ise oyunun brüt gelirinin iki hafta içerisinde 30 milyon dolara kadar çıktığı bildirilmişti. Ancak şirket bu kötü gidişata rağmen Fire Enblem başarısını örnek göstererek freemium oyunları üzerinden yoğunlaşacaklarını belirtti. Şirketin üst düzey yetkilileri arasında bulunan bir kişi ise 'Dürüt olmak gerekirse Super Mario Run modelini tercih ediyoruz' dedi. iOS gibi ticari olarak olmayan Android tarafında kullanıcılar Super Mario Run oyununu daha fazla tanıtıp oynayacak ancak para kazanma özelliğinin temel bir amaç olmaması gerekliliği de belirtiliyor.

Nintendo ise bu noktada oyunlarını daha geniş kitlelere hitap ettirebilmek adına akıllı telefonların şansını iyi değerlendirmek istiyor. Tüm hesaplardan daha iyi giden Nintendo Anahtari gibi konsolların satın alındıklarını ümit edilerek o taraftan beklentilerin daha yüksek olduğu belirtiliyor. Ayrıca Playstation ekosistemine ağ geçidi olarak yardımcı olması beklenen mobil oyunlar kullanılarak farklı bir gelir kapısıda yaratılma hedefi bulunuyor.

Bakalım Nintendo firması hem Android hemde iOS tarafında bu Super Mario Run oyunu hakkında bir atak yapabilecek mi göreceğiz. Özellikle oyunun ücretsiz versiyonunun sadece belli seviyeleri oynatması kullanıcıların oyunu bir süre sonra silebilmesi durumunuda yükseltiyor.





PAYLAŞ