Su tabanlı bataryalara hazır olun! - Haberler - indir.com

Su tabanlı bataryalara hazır olun!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 42 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-02-22 09:45:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Akıllı Telefonlar

Teknoloji ilerledikçe teknoloji dünyasındaki yeni ürünlerin sayısı da gitgide artıyor. Son çıkacağı bilinenlerden biri de, akıllı telefonlar için üretilen akıllı bataryalar. Lityum iyon bataryalar olarak da bilinen akıllı bataryalar, günümüzde de birçok kişi tarafından kullanılıyor. Fakat bu bataryaların ömrünün kısa olması ve bazı tehlikelerinin bulunması, tercih edilmesinin önüne geçiyor. Bu durum sebebiyle, alternatif yeni çözümler üretilmeye çalışılıyor. Bu çalışmalar sonucunda da, Harvard Üniversitesi'nden yanıt alındığı öğrenildi. Yeni batarya teknolojileri üzerine çalışan Harvard Üniversitesi, hem dayanıklı hem de uzun ömürlü organik moleküller tabanlı yeni bir batarya üretti.

Akıllı batarya alanında çalışma yürüten isimlerden biri olan Harvard Üniversitesi'nin çalışmalarından sonuç alındığı öğrenildi. Yürütülen çalışmaların birçoğunun gerçeğe dönüştürülmesi noktasında sıkıntı yaşanırken, Harvard Üniversitesi çalışmalarına noktayı koydu. Harvard Üniversitesi'ndeki bilim insanları tarafından geliştirilmeye devam edilen yeni batarya da, edinilen bilgilere göre prototipinde toksik barındırmıyor. Şu an piyasada bulunan bataryalar lityum iyon çözümlerine sahip. Fakat, bu yeni batarya, lityum iyon çözümlerine göre çok daha dayanıklı olacak. Bu dayanıklılık oranının da en az 10 yıl olduğu ifade ediliyor. Günümüz bataryalarıyla bu dayanıklılık süresi kıyaslandığında da, bu anlamda ciddi bir ilerleme kaydedildiği görülüyor.

Akış bataryası adı verilen bu yeni teknoloji bataryalar, kapasite bozulması gibi sorunlar yaşamıyor. Bu sorun, moleküllerin yapıları düzenlenerek, suda çözünür hale getirilmesiyle ortadan kaldırılmış. Aynı zamanda, rüzgar ve güneş enerjisi depolama yeteneğine de sahip olduğu verilen bilgiler arasında. Şu an için bu yeni bataryaların piyasada ne zaman yer alacağı bilinmiyor.

 





PAYLAŞ