Şu Anda İnternette 3 Milyar İnsan Var! - Haberler - indir.com

Şu Anda İnternette 3 Milyar İnsan Var!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 4 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-30 00:00:00
Editör : Zafer YILMAZKARA
Kategori : Teknoloji

Uluslararası Telekomünikasyon Birliği'nin (ITU) yayınladığı son yıllık bilgi toplumu ölçüm raporuna göre, 2014 yılı sonunda dünya genelinde internete erişim sağlayan toplam 3 milyar insanın olacağı açıklandı.

Geçen yıla göre yüzde 6.6'lık bir artış ve son 10 yıldır istikrarlı bir yükseliş olduğunun belirtildiği raporda, dikkat çeken konu ise bu artışın dünyanın her tarafında dengeli olmadığı. Ayrıca raporda internetsiz olan 4.3 milyar insanın yüzde 90'ının gelişmekte olan ülkelerde yaşadığına vurgu yapılıyor.

Yine internet kullanıcılarının üçte ikisinin gelişmekte olan ülkelerde yaşadığı bilgisine yer verilen raporda bu ülkelerde internet benimseme hızının daha yüksek olduğu belirtiliyor. Gelişmiş ülkelerdeki nüfusun yüzde 78.3'ü internet kullanırken, gelişmekte olan ülkelerde bu rakam yüzde 32.4 ve az gelişmiş ülkelerde ise sadece yüzde 8.

ITU 2014

Kırsal alanlarda internetin yaygınlaşmadığını ortaya çıkaran rapor, buna çözüm olarak ücretsiz internet erişimi sağlayan halka açık tesislerin (postane ve kütüphane gibi ) çoğaltılmasını öneriyor. ITU'dan yapılan açıklamada dünya genelindeki postanelerin sadece yüzde 10'unun halka açık internet erişimi sağladığı belirtiliyor.

Paylaşılan raporda ayrıca; Wi-Fi ağlarının gelişmekte olan ülkelerde internetin benimsenmesine büyük katkı sağladığı ve gelenekse geniş bant bağlantısına kıyasla çok daha az altyapı maliyeti gerektirdiği belirtiliyor.

Rapordaki gelişmelere rağmen halen dünyada internet erişimi olmayan 4.3 milyar insanın olduğunu, bunların yüzde 90'ının gelişmekte olan ülkelerde yaşadığını ve çevrimiçi içeriğin ezici çoğunluğunun halen Batı dünyasında üretildiğini de unutmamak gerekiyor.

Raporun tamamına ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.





PAYLAŞ