Stephens, İşlediği Cinayeti Facebook'ta Paylaştı! - Haberler - indir.com

Stephens, İşlediği Cinayeti Facebook'ta Paylaştı!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 47 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-04-18 12:15:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Uygulama

Geçtiğimiz günlerde ABD'de sosyal medya aracılığı ile bir cinayet olayı yaşandı. Belirtilene göre ABD, Cleveland şehrinde oturan 37 yaşındaki Steve Stephens isimli bir kullanıcı Facebook üzerinden işlediği bir cinayetin videosunu paylaştı. Bu video paylaşımından kısa bir süre sonra ise, yine Facebook üzerinden bir canlı yayın da yaptı. Kısa süre içerisinde yetkililer tarafından Facebook üzerinden kaldırılan video içeriğinde ise Stephens, 74 yaşındaki yaşlı bir adama yaklaşıyor ve ona ismini soruyor. Daha sonra ise adamı kafasında vurarak öldürüyor.

Olayın olduğu gün sosyal medya sitesinden birçok paylaşım yapan Stephens, bu yaptıklarını Paskalya Günü Katliamı olarak nitelendiriyor ve yaklaşık olarak 15 kişiyi öldürdüğü iddia ediliyor. Yaptığı söz konusu bu paylaşımları ise Celveland üzerinde kendisine yeni kurbanlar bulmak için gezerken yaptığı belirtiliyor. Video içeriklerinde ise Facebook kullanıcısı Stephens, birçok kişiyi gözüke kestirdiğini ve sonrasında ise öldürdüğü iddia edilmekte. Katilin 74 yaşındaki yaşlı adamı öldürmeden önce yaptığı belirtilen bir paylaşımda 13 kişiyi öldürdüğü ve 14. Kişi üzeirnde çalışmalar yaptığı ifade ediliyor.

Başka bir video içerisinde ise 15 kişiyi öldürdüğü iddia edilen katilin, kurbanların cesetlerini terk edilmiş bir eve götürdüğü öne sürüldü. Polis ise bu paylaşımlardan ve haberlerden sonra Stephens'in bir kişiyi öldürdüğü fakat hala yakalanamadığını belirtiyor. Facebook ise bu durum için cinayet içerikleri bulunan videoyu kaldırdı ve Stephens'in hesabını kapattı. Türkiye saati ile 21.00'da bu cinayet olayları paylaşılmaya başlandı ve Facebook, saatler sonra Stephens'in hesabını kapattı. Buzzfeed'e yapılan açıklama ile bu korkunç suçun bu tarz platformlarda paylaşılmasının kesinlikle yasak olduğu belirtiliyor.

Sosyal medya ortamlarının daha güvenli olması adına sıkı bir çalışma gerçekleştiren sosyal medya şirketler, bu konular ile alakalı yeni önlemler almaya başlayacaklar.





PAYLAŞ