Stephen Hawking'i Konuşturan Yazılımı Herkes Kullanabilecek - Haberler - indir.com

Stephen Hawking'i Konuşturan Yazılımı Herkes Kullanabilecek

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 26 ''   Yayınlanma Zamanı : 2015-08-19 15:00:40
Editör : Orhan Özvatan
Kategori : Donanım

Intel, Stephen Hawking'in konuşabilmesi için bir yazılım geliştirmişti ve bu yazılım yaklaşık 20 yıldır Hawking'in dünya ile bağlantı kurmasını sağlıyor. Intel son aldığı kararla ACAT adındaki bu yazılımı herkese açık olarak kullanıma sundu.

Assistive Context-Aware Toolkit (ACAT) yazılımı, insanların bilgisayarlara erişimi çok daha basite indirgiyor. Motor nöron hastalığı gibi kısıtlı iletişim olanaklarına sahip insanların çevresiyle iletişim kurabilmelerini kolaylaştıran ACAT, Intel firması tarafından ücretsiz olarak piyasaya sürüldü.

Intel baş mühendisi Lama Nachman, ACAT'ın yakınlık ve ivmeölçer tabanlı sensöre ve Intel'in RealSense 3D kamerasına ihtiyaç duyduğunu söylüyor. Nachman, ACAT'in kaynak kodlarını paylaşmalarındaki asıl amacın geliştiriciler için olduğunu söyledi. Şuan için zaten mükemmel çalışan yazılım, farklı giriş elemanlarıyla birlikte daha da mükemmel olabilir.

Intel bu sistemi kurabilmek için çok çalıştıklarını söyledi ve açık kaynak kodlarını paylaşarak felçli insanların hayatlarını kolaylaştırmak istediklerini belirttiler. Program kişinin yüz mimiklerine göre söylemek istediği şeyleri bilgisayar sisteminde yazıya döküyor ve ayrıca ACAT, kişiye internette dolaşma ve mouse'u kontrol etme gibi bilgisayar işlemlerini yapma imkanı tanıyor.

Yazılımın açık kaynak kodlarına GitHub sitesinden ulaşabilirsiniz. 





PAYLAŞ