Spotify'ın mobil uygulamasının tasarımı yenileniyor! - Haberler - indir.com

Spotify'ın mobil uygulamasının tasarımı yenileniyor!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 55 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-01-12 16:10:00
Editör : Hatice Betül Ekici
Kategori : Teknoloji

Birçok kişinin beğenerek kullandığı çevirimiçi müzik platformu olan Spotify yenilikleri ile kullanıcılarını memnun etmeye devam ediyor. Geçen yıl hamburger menü tasarımını geride bırakarak arayüzünü yenileyen Spotify şimdi ise müzik dinleme ekranında yenilikler yapmaya hazırlanıyor.

Online müzik servisleri piyasası iyice kızışmış durumda. Bu nedenle sadece müzik katalogunun iyi olması yeterli olmuyor ve kullanıcılara sunulan deneyimin de en yüksek seviyede olması gerekiyor. Uygulamanın tasarımı bile kullanıcıların müzik servisinden soğumalarına neden olabiliyor. Uzun süredir tasarımında büyük değişikliklere gitmeyen Spotify, şimdilerde yeni bir arayüz geliştiriyor.

Yeni tasarım ile ilgili bir açıklamada bulunan Spotify Ürün Direktörü Michelle Kadir, "Spotify kullanıcılarının, müzik servisleri arasında en şık görünene üstelik de kullanımı kolay ve tüm cihazlarda tutarlı bir uygulamaya sahip olmalarını istedik. Yeni tasarımımız, en önemli olan unsura odaklanıyor: müziğe. Müziğiniz kısmı ile artık müzik koleksiyonunuz favori müziğinizi düzenlemek hiç bu kadar kolay olmamıştı." şeklinde konuştu.

Şimdilik Android platformunda sınırlı sayıda bir test grubuna sunulan yeni tasarım, şarkı çalma ekranında geçerli oluyor. Eski arayüzde albüm kapağı küçük bir fotoğraf olarak gösteriliyor ve ekranın diğer bölümlerinde menü tuşları konumlandırılıyordu. Yeni tasarımda ise ekranda tamamen albüm fotoğrafı yer alıyor. Ekrana dokunulduğunda ise alışık olduğumuz menü butonları karşımıza çıkıyor. Müzik tutkunlarının albüm fotoğraflara olan ilgisini bilen Spotify, bu yeni tasarımla daha iyi bir deneyim sunmayı amaçlıyor. Yeni tasarımın ne zaman herkesin kullanıma sunulacağı henüz bilinmiyor.

Aynı zamanda Spotify'nin müzik kontrollerinin de tasarımında değişiklik yapılarak açık mavi renk kullanılmış. Uzun zamandır renk değişikliği yapmayan Spotify'nin açık mavi renginin uygulamanın simgesini de etkileyeceği hakkında bir bilgi verilmemiş.





PAYLAŞ