Spotify'a sağlam bir rakip geliyor - Haberler - indir.com

Spotify'a sağlam bir rakip geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 33 ''   Yayınlanma Zamanı : 2016-12-16 12:15:16
Editör : İsmail Emrah Demirayak
Kategori : Donanım

İnternet radyosu dinleyenlerin uğrak noktalarından birisi olan Pandora, kullanıcıları için yeni planlar yapıyor. Yapılan bu planlar doğrultusunda, Pandora'nın Spotify'a rakip olacağı konuşuluyor.

Kullanıcıların en çok tercih ettiği müzik uygulamalarından birisi olan Spotify'a yeni bir rakip geleceği konuşuluyor. Bir diğer müzik platformu olarak bilinen internet radyosu Pandora, müzik severlerin en uğrak noktalarından birisiydi. Ücretsiz müzik dinlemek isteyen kullanıcıların ilk tercihlerinden birisi Pandora'ydı. Pandora, sadece ABD, Avustralya ve Yeni Zellanda'da kullanılmaktaydı. Ödemeli ya da reklamlı bir hizmetin, uzun süredir devreye sokulması için uğraşılıyordu. İlgiyle kullanılan müzik sisteminin, daha geniş alana yayılacağı öğrenildi. Pandora, bundan sonra tüm dünyada kullanılabilir olacak.

Takip edilen internet radyolarından birisi olan Pandora,  iflas etmiş olan Rdio servisini satın alarak müzik dünyasına atılmıştı. Zamanla ABD, Avustralya ve Yeni Zellanda ülkelerinde beğenilerek takip edilen bir internet radyosu haline gelen Pandora, şimdi Spotify'ın rakibi olmaya hazırlanıyor. Pandora, ödemeli ya da reklamlı olarak hizmet verecek olan yeni bir müzik uygulamasını hizmete sokmak için çalışmalara başladı. Yayınlanacak olan yeni uygulamada, kullanıcıların şarkı araması yaparak liste oluşturacak ve sonrasında Pandora'nın yapay zekası kullanıcının tercihlerine göre, şarkı önerisinde bulunacak. Pandora Premium adıyla yayınlanacak olan bu uygulamada, müzik arama motorunu popülerliğe göre sıralayacak. Bu durum, popüler olmayan şarkıların bulunmasını zorlaştırıyor fakat arama butonunda ulaşılabiliyor.

Spotify'ın rakibi olarak görülen Pandora Premium'un 2017 yılında kullanıma sunulması bekleniyor.

 





PAYLAŞ