Spotify Ücretsiz Kullanıcılara Kısıtlama Geliyor - Haberler - indir.com

Spotify Ücretsiz Kullanıcılara Kısıtlama Geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 59 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-03-20 18:05:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Uygulama

Popüler çevrimiçi müzik dinleme servisi olan Spotify kullanıcılarına bazı kısıtlamalar getiriyor. Öyle ki artık Premium hesaba sahip olmayan kullanıcılar Premium üyeler için hazırlanan tüm müziklere erişim sağlamayacaklar. Çevrimiçi müzik dinleme servisi denince dünyanın önde gelen şirketlerinden olan Spotify, geniş kapsamlı kullanıcı sayısı ve ücretsiz sunumu ile popüler olmaya devam ediyordu. Şuan için hali hazırda 50 milyon ve üstünde Premium hesaba sahip kullanıcısı bulunan bu şirket, ayda en az bir defa 50 milyon ücretli hesaba sahip kullanıcılara sunduğu tüm müzikleri ücretsiz kullanıcılarada sunuyordu.

Bu noktada köklü rakipleri olan Tidal ve Apple Müzik'den ayrılarak farkını ortaya koyuyordu. Ancak gelecek olan yeni bir değişiklik ile artık Spotify, bazı albümlerini sadece Premium hesaba sahip kullanıcılara sunarak ücretsiz ve ücretli olan kullanıcıları ayırmış olacak. Financial Times kaynaklı bir iddia'ya göre Spotify şirketi önümüzdeki aylar içerisinde halka arz başvurusu yapmayı düşünen ve bu sayede elini güçlendirmeyi hedefliyor. Bu sebepten ötürü ücretsiz olarak müzik dinleyeceklere bir kısıtlama getirilerek ücretsiz kullanıcıların Premium hesap satın alması zorlanıyor.

Bu sebeplerden ötürü şirketin şimdiden bazı plak şirketleri ile anlaşma imzalamaya başladığı belirtiliyor. Apple Music 20 milyon, Tidal ise 3 milyon abonesine karşılık 50 milyonluk Spotify kullanıcılarının bu yeni hamleye pek de olumlu bakacağı düşünülmüyor. Hatırlarsak 2015 yılı içerisinde Jay-Z tarafından satın alınan ve birçok ünlü tarafından desteklenen Tidal uygulaması Hi-Fi müzik keyfi ile Spotify'ın yükselişini engellemişti. Bunun üzerine geçen yıl Drake, Beyonce, Rihanna, Kayne West gibi ünlülerin önemli parçaları ilk önce Apple Music ve Tidal gibi platformlarda yayınlanması Spotify'ın kullanıcı kaybetmesine sebebiyet vermişti.

Şirket için şuan bir değişiklik yok, ancak ücretsiz kullanıcılar için içeriklerin kısıtlanması Spotify'ın kullanıcı kaybetmesine sebebiyet verecek gibi duruyor. Premium hesaplara sahip kullanıcılar ise ücretsiz kullanıcıların dahada önüne geçerek kullanımlarını sürdürmeye devam ettirecekler.





PAYLAŞ