Spotify, Türkiye Müzik Haritasını Yayınladı - Haberler - indir.com

Spotify, Türkiye Müzik Haritasını Yayınladı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 43 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-04-28 10:41:18
Editör : Onur Köse
Kategori : Uygulama

Popüler çevrim içi müzik dinleme servisleri zaman zaman bazı istatistikleri yayınlıyorlar. Bunlardan birisi olan Spotify, Türkiye Müzik Haritası adı altında ülkemizde tercih edilen sanatçı ve müzikleri yayınladılar. Bu veriler 2017 yılının ilk üç aylık dönemini kapsıyor ve Türkiye'de en fazla dinlenen 10 yerli sanatçı şu şekilde:

  1. Sezen Aksu
  2. Sıla
  3. Norm Ender
  4. Müslüm Gürses
  5. Sagopa Kajmer
  6. Duman
  7. Teoman
  8. Sancak
  9. Ahmet Kaya
  10. Allame

Türkiye Müzik Haritası'na göre ülkemizde hip-hop türlere olan ilgi oldukça yoğun gözüküyor. İlk on sırada bu tür müzik yapan dört sanatçı bulunuyor. Ahmet Kaya ve Müslüm Gürses gibi isimlerde unutulmadığı listedeki isimleri ile belli oluyor. Bunlar haricinde Sıla ve Sezen Aksu gibi isimlerde bu müzikler arasında bulunuyor. Spotify listesinde ise Duman ve Teoman gibi isimlerde popülerliğini sürdürüyor. Bu noktada yılın ilk üç aylık döneminde Türkiye'de en fazla dinlenen 5 yerli şarkı aşağıdaki gibidir:

  1. İhanetten Geri Kalan ' Sezen Aksu
  2. Yan Benimle ' Sıla
  3. Deli ' Norm Ender
  4. Affet ' Müslüm Gürses
  5. 366. Gün ' Sagopa Kajmer

Spotify'ın yayınlamış olduğu bu Türkiye bölgesine ait haritada, bölgelerin müzikal tercihleri ortaya çıkıyor. Doğu Anadolu bölgesinde Ahmet kaya gibi isimler yoğun iken, İç Anadolu Bölgesi ise Rap müziğin ağır bastığı bölge olarak gözüküyor. Ege bölgesi ise rock grubu olan Adamlar'ı dinliyorlar. Marmara ve Karadeniz ise pop müzik ile öne çıkıyor. Türkiye'de en çok dinlenen yabancı şarkı ise Ed Sheeran oldu. Sherann'ı ise The Weeknd, The Chainsmokers, Sia ve Rihanna isimleri takip ediyor.





PAYLAŞ