Spotify, Premium Üyelerine Özel Albüm Oluşturacak - Haberler - indir.com

Spotify, Premium Üyelerine Özel Albüm Oluşturacak

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 2 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-03-17 20:20:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Uygulama

Apple'ın popüler çevrimiçi müzik dinleme servisi olan Spotify birçok kullanıcı tarafından beğenilerek kullanılıyor. Ancak herkes tarafından eleştirilen bir noktası da bulunuyordu. Öyle ki Spotify tüm içeriklerini hem ücretli abonelerine hemde ücretsiz abonelerine sunuyordu. Nihayet beklenen gerçekleşti ve plak şirketleri ile yapılacak olan lisans anlaşmaları sırasında Spotify'ın artık bazı albümlere erişebilirliği sadece Premium abonelerine verecek. Öyle ki artık bazı albüm içeriklerine sadece Premium abonelik sahibi kullanıcılar ulaşabilecek ve bu noktada ücretsiz olan kullanıcılar arasında bir farkın çıkması gerçekleşecek.

Bu içerik taraflarının tamamlanması birkaç ay gibi sürecekken Spotify ile büyük plak firmaların yaptığı görüşmelerde uzlaşmanın çıktığı belirtiliyor. Ünlü plak şirketleri ile Spotify'ın görüşmelerinin başladığını ilk olarak The Financial Times gündeme getirmişti. Haber detayına göre Spotify'ın halka arz öncesinde yatırımcılar düşünülerek daha cazip olmak adına plak şirketlerin verdiği telif ücretlerinin dahada düşürülmesi hedefleniyor ve çalışılıyor. Merkezi İsveç'de bulunan çevrim içi müzik dinleme servisi birçok ünlü tarafından ikinci plan arzediliyordu.

Müzik dünyasında ise daha çok Tidal yada Apple Music gibi özel anlaşmalar ile imzalar atılıyordu. Ancak bu durumlar Spotify'ın hızını kesmedi ve Mart ayı başı itibariyle 50 milyon Premium abonenin ulaşıldığı şirket tarafından açıklandı. Bu 50 milyon kullanıcının ise en az ayda bir defa servisten ücretsiz olarak yararlandığını belirtiliyor. Spotify ise abone sayısı olarak 20 milyonluk ücretli abonesi bulunan Apple Music ve 3 milyon abonelik Tidal'nde oldukça önüne geçtiğini rahat bir şekilde söyleyebiliriz.

Fakat Spotify oldukça geniş bir abone kitlesine sahip olsada müzik yıldızlarını kendisine çekmekte zorlanıyor. 2016 yılında yeni albüm çıkışını gerçekleştiren birçok ünlü Tidal ve Apple Music ile özel anlaşmalar yaptılar. Spotify ise bu noktada özel anlaşmalar yerine ünlülerin albümlerinin promosyonunda daha yakın çalışmaya giriş yapmış ve özel bir ekip oluşturmuştu. Şirket bazı albümleri Premium üyelere vermeye başlaması potansiyeli bulunan yatırımcılarada yol açıyor diyebiliriz.





PAYLAŞ